Jak připravit domácí arašídové máslo. Chutná báječně s pečivem i v ovesné kaši
Arašídové máslo je velmi oblíbenou pomazánkou, která je bohatá na nenasycené mastné kyseliny a také bílkoviny. Má lahodnou chuť, krémovou konzistenci a široké využití v kuchyni. Hodí se například na snídani, do dezertů i omáček.
Výroba pomazánky je velmi jednoduchá a můžeme ji připravit i doma. Stačí nám k tomu pouze arašídy a výkonný mixér. Využít ji můžeme do koláčů, křehkých sušenek a jiných dezertů. Dodá jim lahodnou chuť a obohatí je o vitamíny, minerály a zdravé tuky.
Mohlo by vás zajímat
Jak si vyrobit arašídové máslo
Na toto máslo budeme potřebovat 500 g neochucených arašídů,1 lžíci slunečnicového oleje, 1 lžíci medu a půl lžíce soli.
-
Nejprve si rozehřejeme troubu na 180 °C. Vysypeme arašídy na plech a vložíme do trouby.
-
Arašídy v troubě ponecháme cca 10–15 minut, přičemž je pravidelně mícháme.
-
Po vytažení necháme arašídy vychladnout a následně je sesypeme do mixéru společně s ostatními ingrediencemi.
-
Mixujeme do té doby, než vznikne máslo. To může trvat klidně i 15–20 minut, proto neztrácejme trpělivost.
-
Rozmixované máslo uskladníme do skleničky a uzavřeme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Snídaňový toust
Přidáno před 54 minutami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 2 hodinami
Salát s pečeným květákem a granátovým jablkem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 19 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Bezdomovec díky pomoci lidí otevře vlastní kavárnu. Přitom hrozilo, že bude kvůli zákonům úplně bez peněz
Komentáře