Jak připravit krokety bez brambor: Pochutnejte si na těch zeleninových
Máte rádi krokety, ale toužíte po změně? Zkuste zeleninové krokety, k jejichž přípravě můžete využít jak zeleninu z lednice, tak i tu uvařenou z předchozího vaření. Pochutnat si na nich můžete nejen spolu s oblíbeným dipem, ale také s masem.
Zeleninové krokety jsou parádní možností, jak zužitkovat zbylou zeleninu a především pak, jak zeleninu propašovat nejedlíkům na talíř. Pokud je navíc naplníte kombinací sýru a pečeného masa, poslouží krokety jako hlavní chod.
Mohlo by vás zajímat
Jak na zeleninové krokety
Jaká je nejoblíbenější zelenina používaná na krokety? Především brokolice, květák, mrkev a jejich kombinace.
- Zeleninu nechte chvíli povařit a poté nastrouhejte či rozmačkejte, přidejte vejce a strouhanku ke spojení všech ingrediencí a tvarujte kuličky nebo válečky.
- Zkuste přidat také sýr, dodá kroketám šmrnc i krásnou strukturu.
- Zeleninu použitou do základu kroket můžete zpestřit dýní, pórkem nebo cuketou, vyzkoušejte.
- U zeleninových kroket se nebojte pořádné dávky bylinek či koření.
- Solte s ohledem na použitý sýr, aby krokety nebyly zbytečně přesolené.
Z jaké zeleniny jste už zkoušeli připravit krokety vy? Budeme se těšit na vaše tipy a postřehy v komentářích.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 2 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 19 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou: Výraznou chuť masa zajistí správný postup přidávání ingrediencí
Jak používat bylinky na dochucení: Čerstvé dovedou pokrm k dokonalosti
Komentáře