Jak připravit vinnou klobásu. Naučíme vás dva způsoby
Věděli jste, že vinná klobása je tradiční český masný výrobek, který se vyrábí z jemně namletého vepřového (někdy i telecího) masa? Přidají se rohlíky namočené v mléce, víno, muškátový květ a citronová kůra. Celá směs se pak plní do přírodních střívek.
Vinná klobása nechybí ve svátečním období na slavnostní tabuli. Před přípravou se nejčastěji smotává do spirály a propíchnutím špejlí napříč se upevní. Může se smažit na pánvi nebo péct v troubě a jako příloha jsou ideální brambory nebo čerstvý chléb.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit vinnou klobásu
Vinnou klobásu je nutné spotřebovat do 2 dnů, ale dobrou zprávou je, že přebytky je možné zamrazit.
- Pokud se rozhodneme vinnou klobásu smažit na pánvi, můžeme ji obalit v trojobalu nebo osmažit tak, jak je. Někdo ji jen nakrájí na menší kousky, jiný ji smotá do spirály a zafixuje špejlí. Smažíme dozlatova, asi 5 minut z každé strany. Pozor, neutahujte spirálu příliš těsně, klobása by mohla popraskat.
- Klobásu můžeme také péct v troubě, v tom případě si připravíme všechny spirály do pekáče vedle sebe, podlijeme trochou oleje a pečeme na 200 °C asi 20–30 minut.
Pojďte se s námi inspirovat následujícím videoreceptem a připravte si chutnou vinnou klobásu sami.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 7 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 14 hodinami
Klobásy
Přidáno před 18 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 19 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Klobása na našem štědrovečerním stole? Samozřejmě. Vinná klobása totiž patří na vánoční stůl již celá staletí
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
Komentáře