Jak na rolovaný knedlík z bramborového těsta
Rolovaný bramborový knedlík je efektní a zase jiné zpracování klasického bramborového těsta. Náplň může tvořit tepelně upravené maso, smažená cibulka, bylinky, připravený vychladlý špenát nebo jiná zelenina anebo, jako v našem videu, plátky slaniny.
Nastrouhané uvařené brambory podle receptu osolíme, přidáme vejce, mouku, škrob, krupičku a zpracujeme na těsto, do kterého zapracujeme kousky změklého másla. Těsto musí být kompaktní a hladké.
Postup přípravy
Pracovní desku navlhčíme vodou a potáhneme potravinovou fólií. Fólii potřeme olejem a rozválíme na ni připravené těsto do tvaru obdélníku. Těsto potřeme žloutkem, potřeme nebo poklademe náplní, ale ne zcela do krajů.
Pomocí fólie těsto zabalíme do rolády. Překrojíme na menší roládky kvůli snadnější manipulaci, každou zvlášť zabalíme do čisté utěrky a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme za mírného varu asi 21 minut.
Tip: ušetříte si utěrku a množství spotřebované energie, když roládky zabalíte do fólie potřené olejem a uvaříte v páře. Doba varu zůstává stejná.
Uvařený knedlík vybalíme, propícháme, aby vyšla pára a nakrájíme na plátky.
Podáváme nejčastěji k pečeným masům.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Věnečky výborné
Přidáno před 3 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 5 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 6 hodinami
Ananasové kytičky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
7 nejlepších bylinkových receptů. Které bylinky se hodí nejlépe k dochucování pokrmů a snadno se pěstují na zahradě
Komentáře