Jak restovat žampiony. Jednoduchá úprava žampionů nám zabere jen chvilku a skvěle si pochutnáme
Restované žampiony jsou velmi jednoduchým pokrmem, který navíc skvěle chutná. Můžeme je podávat jednoduše s pečivem či vařenou zeleninou, posypat jimi polévku a výborně se hodí také jako další příloha ke grilované zelenině.
Houby nejprve očistíme pomocí hadříku nebo ostrého nožíku. Poté je rychle opláchneme vodou a osušíme na látkové utěrce. Pak se již můžeme pustit do restování. Postup je velmi snadný, a přitom výsledná chuť výborná. Restované žampiony jsou dalším z pokrmů, u kterých obdivujeme krásu jednoduchosti.
Jak restovat žampiony
Žampiony nakrájíme na plátky (velikost si sami zvolíme), které vkládáme na rozehřátou pánev, na níž jsme připravili máslo nebo olej, případně směs obojího. Výborné je také přepuštěné máslo, které se nepřepaluje. Žampiony se mohou restovat na cibuli a doplnit pro vůni česnekem. Ochutíme je oblíbeným kořením (např. kari, pepř, kmín, tymián). Nakonec je posolíme a posypeme např. sekanou zelenou petrželkou. Restování provádíme zprudka a rychle, žampiony by při něm neměly "plavat", na závěr získají atraktivní zlatohnědou barvu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 7 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 20 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Komentáře