Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

GHÍ (přepuštěné máslo)

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 1. 2013 14:03

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Ghí má vyšší bod přepalování (200-250°C) než původní máslo (150-180°C) a delší trvanlivost i mimo lednici. Správně připravené a dokonale přečištěné ghí, které je uchováváno v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě, vydrží měsíce. Přepuštěné máslo se používá na smažení nebo pečení, kde se cení nejen jeho výše uvedené vlastnosti, ale i jeho slabě nasládlá jemně oříšková chuť a vůně

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Katka

31. 3. 2017 14:08

spagetka: Jde tedy použít pomalý hrnec? Děkuji.

Janka 46 Janka 46

22. 1. 2017 09:28

Tak doufám že tohle se mi povede první pokus byla katastrofa

spagetka spagetka

18. 3. 2016 12:05

Amira: ahoj, nejde mi sem přidat odkaz (je to fotopostup v jpg formátu od mé kamarádky), pošlu ti to do SZ

Amira Amira

18. 3. 2016 11:57

Můžu na výrobu GHÍ použít pomalý hrnec, když "Dalších 5-8 hodin necháme ghí na co nejmírnějším ohni (čím déle, tím bude lepší)."?

Martin

14. 3. 2016 17:05

Malý tip z homodomo.cz/prepustene-maslo-ghi-recept-domaci-vyroba-ghi/ Při filtrování lze použít filtr na kávu. Elegantní a rychlé. Používám takovéhle filtry www.cerstvakava.cz/product/papirove-filtry-hario-v60-bile_1.jpg :yes::yes::yes:

evosheek

2. 2. 2016 16:52

renatě: máslo se musí skrz látku takřka propasírovat a papír je pro tuto činnost naprosto nevhodný.;-)

renata

31. 1. 2016 22:34

šlo by použít na cezení másla místo látky filtrační papír?

Lucie V.

7. 2. 2014 15:41

Tento recept je jedinečný, rozdílný od ostatních a žádná "rychlovka", je popsán správný postup i použití. Není tudíž duplicitní a pokud si dáte tu práci a přečtete si ostatní návody, tak to pochopíte velmi rychle. Já za sebe děkuji, takto má příprava ghí vypadat :yes:

Džavarlah Nehrú

23. 10. 2013 11:07

disketka: Já máslo "táhnu" několik hodin. A to z toho důvodu, že je třeba důkladně oddělit mléčnou složku od tukové. Je třeba pravidelně sbírat pěnu. Takto tažené máslo pak je mnohem trvanlivější a vydrží mnoho měsíců.

disketka

23. 10. 2013 09:43

Není 5-8 hodin moc? V jiných receptech je buď 10-15 minut
nebo 45 minut. Já jsem ho vařila na co nejmírnějším ohni 45 minut a zdá se mi už i tak dost hnědé.
Není tak dlouhá doba varu zbytečná?
Prosím o vysvětlení jaký je v rozdíl pokud se vaří 45 minut nebo
8 hodin. Moc děkuji za odpověď.

Cocoska

15. 4. 2013 21:56

Taktéž ukládám tuto verzi a děkuji autorovi:yes: :-K

terysha.mathey terysha.mathey

3. 3. 2013 15:00

Prošla jsem všechny recepty na přepuštěné máslo a rozhodně si ukládám tento. Je to dobře vysvětleno, navíc popsána doba trvanlivosti apod.
Moc děkuji, konečně pořádně vím, jak na to:-K
Bodík + oblíbené :yes:

Kadlik Kadlik

28. 1. 2013 14:52

Rád bych k tomu ještě dodal, že tzv. "přepuštěné" máslo je vlastně čistý máslový tuk, tím varem se z něj odstraní voda, a spečou se zbytky mléčných bílkovin, které se následně zcedí. Jinak můžu říct, že před více jak dvaceti lety jsem tohle dělával, v kotlích po pětistech litrech. Mlékárna takhle využívala a zpracovávala nájezdy a konce výroby zmáselńovače. pekaři se po tomhle mohli utlouct! Pro výrobu doporučuji opravdu kvalitní máslo, s co nejvyšším podílem mléčného tuku...

evosheek evosheek

27. 1. 2013 19:02

www.toprecepty.cz: Díky příteli! Již jsem se obával, že jsem rozpoutal 2. dívčí válku. Ještě že tyto stránky nečte Ellen Ripley ani Lara Croft. Již bych byl synem smrti. DÍKY, DÍKY, DÍKY!

toprecepty.cz toprecepty.cz

27. 1. 2013 17:26

Zdravím, tento recept nám byl nahlášen jako duplicitní, ale porovnal jsem ho s dalšími a kvůli propracovanějšímu a celkem i rozdílnému postupu jsem ho nechal. Mažeme opravdu úplně stejné recepty, protože každá i drobná změna v receptu může úplně změnit výsledek.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ghí recept vyroba ghi ghí jak správně přepustit máslo výroba přepuštěného másla přepuštěné máslo ghí domácí výroba ghí másla recept ghi máslo ghí recept na ghi přepuštěné máslo ghí recepty jak se dělá ghí příprava ghí jak vyrobit ghí jak udělat ghí přepuštěné máslo recept přepuštěné máslo ghí recept přepuštěné máslo výroba jak vyrobit přepuštěné máslo ghi máslo recept

Suroviny: máslo

TopRecepty.cz

GHÍ (přepuštěné máslo)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LBAX