Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zdobit moučníky krémem: 6 tipů, jak hezky ozdobit dort nebo zákusek
Zdroj: Freepik

Každý druh moučníku, na který chceme nanést krém, vyžaduje jiný způsob zdobení. Jinak ozdobíme dort, jinak vdolečky nebo koláč. Záleží také na tom, jaké vychytávky použijeme, abychom dosáhli kýženého výsledku.

Líbí se vám krásně nazdobené dorty a rolády? Záleží na tom, co budete zdobit a jak dokonalý má moučník být. Cukrářské sáčky koupíte v obchodě a většinou mají na výběr i řezané špičky. Pokud ne, poradíme vám, jak si pomoci sami.

6 způsobů, jak ozdobit moučník krémem

Všechny druhy zdobení krémem povýší buchtu nebo koláč na dezert:

  • Krémem naplníme cukrářský sáček s rovně ustřihnutou špičkou a zdobíme dezert kulatými bochánky krému.
  • Cukrářské řezané špičky, které vložíme do otvoru v sáčku, nám po protlačení krému vykouzlí růžičky, kytičky a lístečky - stačí použít správnou špičku.
  • Bochánky krému, pěny nebo tvarohu vytvarujeme pomocí dvou lžiček - na jednu nabereme krém a druhou vytvoříme noček a položíme na povrch.
  • Jednou lžičkou nanášíme krém na koláče nebo zdobíme kopečkem šlehačky zákusky, palačinky nebo vdolečky.
  • Pomocí cukrářské špachtle naneseme na povrch moučníku libovolný krém, který uhladíme nebo tvarujeme do vln, vzoru omítky nebo dekoru dřeva.
  • Pístové zdobičky slouží ke stejnoměrnému nanášení krému a vytváření stejně velkých růžiček pomocí vložených řezaných špiček.
  • Cukráři mají k dispozici speciální cukrářské špičky, které ozdobí moučníky a zákusky celou kyticí růžiček nebo tulipánů.

Cukrářský sáček nahradíme silnějším igelitovým sáčkem (vhodným pro styk s potravinami) nebo kornoutem z pečicího papíru. I bez řezaných špiček můžeme vytvořit krásné dorty.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více