Jak se tvarují a smaží langoše. Poradíme i začátečníkům
Langoše zná asi každý. Na povrchu křupavá, uvnitř vláčná smažená placka z kynutého těsta bývá často ochucená česnekem, kečupem a strouhaným sýrem nebo kysanou smetanou a sýrem, či dokonce některou ze sladkých pomazánek.
Začátečníci, kteří chtějí langoše připravit doma, mohou tápat, jak je tvarovat a smažit. Pokud zvládnou správně vypracovat a nechat vykynout nelepivé a hladké těsto, není samotné smažení nic obtížného. Máme pro vás několik rad.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se smaží langoše
- Vykynuté těsto rozdělíme na bochánky o váze asi 40 g.
- Každý bochánek v rukou mezi prsty vytvarujeme do kruhové placky a necháme ještě dokynout. Placka by měla být silná asi 1 cm, při smažení ještě nabyde.
- Rozvalování těsta válečkem je možné, ale správné langoše jsou trochu nepravidelné tvarově i tloušťkou těsta. Velikost placek nesmí být větší než průměr pánve.
- Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Můžeme do něj přidat trochu sádla nebo ztuženého tuku, abychom zpomalili přepalování.
- Správně rozpálený tuk poznáme tak, že do něj vhodíme kousíček syrového těsta a ten se ihned začne smažit.
- Samotné smažení placek probíhá při střední nebo středně vysoké teplotě.
- Placka musí v tuku lehce plavat.
- Placky smažíme z každé strany dočervena.
- Tuk během smažení přidáváme, aby ho bylo stále dost. Malé množství tuku má za následek rychlejší přepalování.
- Usmaženou placku odložíme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
Začátečníkům pomůže i naše názorné video s receptem na jednoduché langoše. Závěrečné ochucení langošů záleží na naší chuti nebo zásobách.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 2 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 15 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Komentáře