Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Odpeckování třešní může být i zábavné. S jednoduchým postupem nás seznámí názorné video. Odpeckované třešně využijeme do koláčů a budou se hodit na přípravu džemu.

Třešně jsou sice výborné čerstvé, ale moc dobré jsou s nimi i různé koláče a bublaniny. Do nich je přidáváme bez pecek, na jejichž odstranění je více možností, nejběžnější je použít malý nožík nebo si koupit mechanický odpeckovač - není sice drahý, ale pokud třešně zbavujeme pecek jen zřídka, bude nám zbytek roku doma nejspíš překážet.

Jak odpeckovat třešně pomocí láhve a brčka

Postupy na odpeckování jsou různé, ale jeden z nejoblíbenějších způsobů je odpeckování třešní pomocí láhve s úzkým hrdlem (lze použít PET láhev) a pevného brčka. Třešeň položíme nahoru na hrdlo láhve - nejlépe nahoru částí, kterou byla spojená se stopkou. Brčkem třešeň zvrchu prorazíme a pecka propadne do láhve. Jde to snadno a bez zbytečné námahy. Výhodou je, že z třešní zbytečně neodtéká šťáva.

Odpeckované třešně jsou skvělé do různých moučníků, koláčů a bublanin - strávníci z nich pak nemusí vybírat pecičky. A především třešně využijeme na vaření výborného domácího džemu.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více