Smotejte krásné španělské ptáčky. S videonávodem je to snadné
Mnoho kuchařů a kuchařek se španělským ptáčkům vyhýbá, protože jim smotávání masa a náplně přijde příliš složité. Klasické španělské ptáčky sice můžete nahradit tak zvanými ptáky v rozletu, ty ale rozhodně neudělají tolik parády.
Smotat španělské ptáčky není nic složitého, chce to jen trochu cviku a vhodné pomůcky, které vám pomohou, aby smotek držel pohromadě při pečení i při servírování. Důležité je také dobře odhadnout šíři a míru naklepání plátků masa.
Mohlo by vás zajímat
Jak smotat španělské ptáčky
Všechny suroviny potřebné na španělské ptáčky si nejprve pokrájejte.
- Maso pokrájejte na plátky přes vlákno a plátky naklepejte do šíře.
- Plátky masa z jedné strany osolte, opepřete a potřete hořčicí.
- Na plátky naskládejte kyselé okurky (pokrájené na délku), vajíčka (pokrájená na měsíčky), párky (pokrájené na délku), slaninu (pokrájenou na úzké hranolky) a cibuli (nakrájenou na osminky) tak, jak vidíte ve videu.
- Plátek zaviňte a spojte párátkem nebo kovovou jehlou, můžete je i omotat nití.
- Svinuté ptáčky osolte a dejte péct.
Přejeme dobrou chuť všem milovníkům české klasiky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 1 hodinou
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 15 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 15 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 16 hodinami
Sýrové bulky
Přidáno před 22 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se dělá smrkový med. Mladé výhonky sbíráme brzy na jaře, med se uplatní především při nachlazení, ale i jako běžné sladidlo
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Španělské ptáčky ve Španělsku neznají. Odkud se opravdu vzaly? Slavné speciality a tajemství jejich původu
Komentáře