Jak uvařit koprovou omáčku? Podle tohoto postupu ji zvládne každý začátečník
Koprová omáčka patří mezi oblíbené omáčky české kuchyně. Naše tradiční omáčka je na přípravu velmi jednoduchá a zaručeně ji zvládne každý začátečník. Pěstujete-li na zahradě kopr, neváhejte si ji uvařit k obědu.
Oblíbenou a tradiční omáčku by měla umět uvařit každá hospodyňka a to především proto, že je velmi jednoduchá na přípravu. Potřebujeme na ni pouze několik málo surovin - hovězí vývar, smetanu a nejlépe čerstvý kopr pro jeho lahodné aroma. Samozřejmě stačí i mražený.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit koprovou omáčku
Na základní dávku báječné koprové omáčky si připravíme tyto suroviny: 1 lžíci másla, 2 lžíce hladké mouky, hovězí vývar, 200 ml mléka, 250 ml smetany na vaření, 1 svazek čerstvého kopru a sůl, cukr i ocet na dochucení.
- Ve větším kastrolu si rozpustíme máslo, poté do něj nasypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.
- Poté za stálého míchání metličkou jíšku zalijeme vývarem, přidáme také mléko a provaříme zhruba 20 minut.
- Po provaření vmícháme nasekaný kopr a smetanu. Dochutíme solí, cukrem a také kapkou octa.
- Vhodnou přílohou je houskový knedlík, vařené hovězí maso nebo vejce natvrdo.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 5 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 11 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 12 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Přečtěte si Zobrazit více
Jak ochutit tradiční omáčky? Víte jaké koření použít, aby omáčky chutnaly báječně?
Jak udělat dobrý houskový knedlík? Uvařte ho z kynutého těsta. Klasický recept nezklame, knedlíky se zaručeně povedou
6 tipů pro dokonalý hovězí vývar: Uvařte si silný vývar s výraznou barvou
Komentáře