Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jaký je rozdíl mezi svařákem, punčem a grogem: Jak se tyto nápoje od sebe liší
Zdroj: Freepik - gpointstudio

Zahřívací nápoje musí být horké a zároveň obsahují ještě zahřívací složky, proto nenechají rozhodně nikoho chladným. Kromě alkoholu je takovou složkou především koření - hřebíček, skořice, zázvor a chilli, ale i med nebo citrónová šťáva.

Všechny horké nápoje s alkoholem mají společnou vlastnost - zahřejí tělo i duši, pokud se používají s mírou. Proto jsou oblíbenou součástí zimního pohoštění pro přátele i pro rodinu. V nealkoholové verzi nadchnou také děti.

Rozdíl mezi svařákem, punčem a grogem

Všechny tři nápoje se připravují horké a slouží pro zahřátí v chladných večerech:

  1. Svařené červené víno obsahuje kromě alkoholu jen cukr, citrónovou šťávu a koření - hřebíček, skořici a badyán. Někdy se ředí trochou vody.
  2. Ovocný punč je nápoj z červeného vína, ovocné šťávy a koření. Šťáva může být z jakéhokoli chuťově výrazného ovoce. Podle sladkosti šťávy punč dosladíme.
  3. Rumový grog připravíme z oslazené vody s citrónem nebo z čaje, do kterých po svaření nalijeme rum nebo i jiný tvrdý alkohol, v množství podle chuti. 

Představte si, jak sedíte v křesle pod dekou a pozorujete vločky sněhu za oknem. V našem videu se můžete podívat na jeden z receptů na vánoční punč, který vás během takového chladného večera zahřeje:

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více