Jak připravit z rajské omáčky polévku? Stačí ji lehce naředit a poté dochutit
Rádi vaříte beze zbytku, ale zbylá rajská omáčka by nevyšla pro všechny? Dobrým řešením je z ní připravit polévku. Zapomeňte však na ředění omáčky vodou s přihozením masoxu, důležité je zachovat základy její chuti.
V posledních letech se začínáme vracet do dob našich babiček, které vařily tak, aby se nikdy žádné jídlo nevyhodilo. S menší porcí rajské omáčky lze opravdu rychle a snadno vykouzlit několik porcí polévky, která zasytí i zahřeje. Poradíme, jak na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat z rajské omáčky polévku
Vyberte si z našich tipů podle toho, jakou ingredienci máte zrovna po ruce.
- Rajskou omáčku lze zředit vývarem. Ten je velmi často už v základu omáčky, takže nebudete používat nic, co by původní pokrm neobsahoval.
- Pasírovaná rajčata jsou skvělá k lehčímu rozředění rajské omáčky na hustší polévku. Nezapomeňte pak ještě vzniklou polévku dochutit a osladit.
- Rajskou omáčku můžete naředit smetanou. Přilévejte ji ale s citem, abyste to s jejím množstvím nepřehnali a vzniklá polévka nebyla příliš řídká a chuťově mdlá.
Při ředění omáčky na polévku je nutno vzniklou polévku řádně provařit a dochutit. Pokud jste dostali chuť na rajskou polévku, zkuste si ji připravit podle videoreceptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 17 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 21 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 21 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře