Jak vařit brambory v mikrovlnné troubě. Jde to různými způsoby, vybrali jsme některé z nich
Brambory můžeme uvařit dokonce v mikrovlnné troubě a hlavní výhodou je rychlost a pohodlnost přípravy. Tento způsob vaření se vyplatí, když nám stačí pouze menší množství vařených brambor.
Brambory jsou běžnou a často používanou přílohou. Pokud máme dostatek času a potřebujeme je uvařit pro více strávníků, použijeme klasické vaření v hrnci. Ale když nás čas tlačí a stačí nám jenom trochu brambor - ať už jako příloha, do bramborového těsta nebo třeba do karbanátků, může se nám následující postup hodit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vařit brambory v mikrovlnné troubě
V našem receptáři máme dokonce tři rozdílné postupy a všechny "fungují" dobře.
- Vaření pomocí zavařovací sklenice: Oloupané brambory nakrájíme a narovnáme do sklenice. Osolíme a přidáme trochu kmínu. Na sklenici o objemu 0,7 litru potřebujeme pouze 1 lžíci vody. Zašroubujeme víčko, sklenicí zatřeseme a vložíme ji do trouby na 8 minut na 700 W. Sklenice brambor stačí na dvě porce.
- Vaření ve skleněné nádobě simax nebo v plastové krabičce: Oloupané brambory (500 g) nakrájíme, dáme do nádoby, přidáme dvě polévkové lžíce vody, sůl, 1 lžičku másla a snítku rozmarýnu. Vložíme do trouby na 10 minut na 800 W. Poté vyjmeme z trouby a otevřeme nádobku až po 2 minutách.
- Vaření v papírové utěrce a igelitovém sáčku: Oloupané a pokrájené brambory osolíme a zabalíme do kuchyňské utěrky, vložíme do igelitového sáčku a trochu pocákáme vodou (1 lžíce). Dáme do trouby na plný výkon na 5 minut. Pokud chceme vařit brambory ve slupce, použijeme menší kusy a před vařením je na několika místech propíchneme, dále postupujeme stejně.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 11 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Banana split
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vařit brambory v páře. Šetrná metoda v nich zachová důležité živiny
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Bramborové těsto je velmi variabilní. Vytvoříme z něj výborné sladké i slané pokrmy. Hodí se na obědy, večeře i chutné moučníky
Komentáře