Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chystáte se upéct dort, ale toužíte po něčem extra, co všem vyrazí po rozříznutí dech? Pak rozhodně musíte vyzkoušet mramorový korpus, který přesně tyto požadavky spojuje. Nemusíte se bát, že by to bylo jakkoliv složité, stačí jen vědět, jak na to.

Chcete svým blízkým upéct dort, ale rádi byste ho něčím ozvláštnili? Pak vyzkoušejte mramorový korpus, který je krásně vláčný a nadýchaný. Po rozkrojení vypadá opravdu velmi efektně, a to ať už se rozhodnete k promazání jakýmkoliv krémem, který máte rádi. A ač se to nezdá, příprava není vůbec složitá

Dorty

V dnešní době je určitě nejjednodušší zajít do obchodu a koupit dort hotový. Ale nikdy neudělá takovou radost jako vlastnoručně vyrobený s láskou. Ať už slavíte narozeniny, zasnoubení, svatbu či… Podívejte se na všechny dorty.

Jak vytvořit mramorový korpus? 

Mramorový korpus vytvoříte velmi snadno, stačí vědět, jak na to. 

  1. Připravte si 250 g hladké  mouky a smíchejte ji s kypřicím práškem do pečiva. 
  2. Dále ušlehejte 4 bílky se 120 g cukru do tuhé hmoty
  3. Zbylé 4 žloutky ušlehejte rovněž se 120 g cukru a vanilkovým cukrem. 
  4. Přidejte 150 ml oleje, 100 ml vroucí vody a připravenou mouku. 
  5. Do směsi vmíchejte sníh z bílků a do třetiny směsi přidejte 2 lžíce kakaa.
  6. Do formy na pečicí papír navrstvěte 1 lžíci tmavého a 2 lžíce světlého těsta. 

Krém můžete použít jakýkoliv

Na mramorový korpus můžete navrstvit jakýkoliv váš oblíbený krém. Máte rádi klasický máslový, svěží smetanový s mascarpone nebo lehký tvarohový? 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více