Mramorový korpus

Twiggy Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Ostatní 54 názorů

554

Suroviny

4 vejce
240 g cukru
1 vanilkový cukr
250 g hladké mouky
1 necelý prášek do pečiva
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
2 lžíce kakaa
Recept si zatím oblíbilo 54 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.

  2. Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem a sníh z bílků.

  3. Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.

  4. Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst. Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo - doprostřed formy, do stran se rozlévá samo.

  5. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi hodinu.
    Upečený korpus necháme vychladnout.

Poznámka

Zdroj: http://www.mamincinyrecepty.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 659 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mramorový korpus

  • Whitehorse Whitehorse (neregistrovaný)

    Lenittka: tento recept je pro formu 23cm, pro velikost 26cm to chce z 1,5davky.;-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Je to jednoduché ale moc efektné :-):yes: Do bielej časti som pridala vanilku,do tmavej pomarančovú kôru,takže je ešte aj moc voňavý :-* Inšpirovali ma tu dievčatá,tak urobím k nemu ešte vanilkový krém....:-p

    Odpovědět

  • vera vera(neregistrovaná)

    Výborný recept a korpus ještě lepší, peču již třetím rokem pro velký úspěch! :-)

    Odpovědět

  • Lenittka Lenittka

    V jak velké formě jste prosím pekli ?? Já mám 26 cm a rozřízla jsem ho pouze napůl, vůbec mi nevyskočil a to jsem si libovala, jak mám krásný sníh a těsto ..:-(

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    Katka:mám to vyzkoušené, a je to moc dobré. dokonce jsem udělala světlý korpus bez přidání kakaa a je takový vlhký. :-D

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Katka: Oboji se hodi, klidne udelej.

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Vypadá to krásně =) Jen mám otázku - myslíte, že to bude dobré spolu s marcipánem a například s klasickým máslovým krémem? =)

    Odpovědět

  • bosanova bosanova

    Pekla jsem jej loni dcerce od přítele k desátým narozeninám, letos to pro veliký úspěch opakuji. Jednak je dort pěkný, není pracný a pokud se udělá s péčí a láskou tak je prostě bezvadný! Takže dávám bodík sice s ročním zpožděním, ale přece, jelikož tento recept si jej opravdu zaslouží. Jestli jej udělám pěkný, jistě přidám fotku.

    Odpovědět

  • Niky Niky(neregistrovaný)

    tak jsem si recept pujcila,budu promazavat kremem z bile cokolady se zelenym cajem,urcite pridam fotku az bude hotovo komplet,zatim posilam bodik ;-)

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Chci se jen zeptat,co myslíte,jak by to dopadlo z polohrubé mouky.Děkuji

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Piekli sme tento korpus vnučke k 3. narodeninám. Je vynikajúci, vláčny, chutný. Plnili sme citrónovým krémom, na spodný plát sme poukladali maliny. Skutočne pekný a hlavne veľmi dobrý korpus :yes::-D
    Pridávam fotky, torta bola zdobená dinosaurami.:-D:-D

    Odpovědět

  • Lucie Lucie (neregistrovaný)

    Kdybych do korpusu přidala trochu posekaných vlašských ořechů, co myslíte?:-p

    Odpovědět

  • Nervozniveverka Nervozniveverka

    Korpůsek bezvadný je to paráda,udělala jsem z něho bezvadnou buchtu.Díky moc a posílám 35 bodík.:-K:-K

    Odpovědět

  • Jellena Jellena

    Tak už je korpus v troubě..postupovala jsem podle receptu..vypadá znamenitě..a chuť bude skvělá určitě se po něm zapráší.:-K:-K přidávám bodiky..:-K:-K:-)):-)):-!:-!:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bohunka.T Bohunka.T

    Mramorový korpus také dělám;-)je to náš nejoblíbenější:-K

    Odpovědět

1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: mramorový korpus mramorový korpus na dort korpus recept na mramorovy korpus mramorový dortový korpus mramorový korpus recept mramorove testo korpus recept recept na korpus korpus mramorový mramorový dort recept parizky dort recepty na korpusy korpus recepty mramorovy dort mramorovaný korpus pařízký krém pařízká šlehačka mramorovi korpus mramorový korpus postup

Zapomněl/a jsem heslo