Jak vyudit kuřecí stehna v domácí udírně? Poradíme, jak maso naložit i vyudit
Šťavnaté uzené kuře může být vynikajícím a chutným pokrmem pro vás, pro rodinu i pro vaše přátele. Zásadním krokem je naložení masa do solného roztoku, pak maso necháme uležet a poté vyudíme v dokonalou pochoutku.
Při uzení se využívá jedinečných konzervačních a chuťových vlastností kouře. Kuře můžeme vyudit celé, jednodušší je ale udit jednotlivé porce. Výborná k uzení jsou kuřecí stehna nebo také prsa, která vybíráme od kvalitního dodavatele.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit stehna k uzení?
Prvním důležitým krokem je vždy výběr kvalitního a čerstvého masa. Maso nakládáme do solného roztoku v poměru 80 g soli na 1 litr vody. Pokud chceme maso rovnou okořenit, je možné přidat bylinky čerstvé i sušené. Naložené maso necháme odpočívat přes noc v lednici, nejlépe v uzavřené nádobě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udíme kuřecí stehna?
Odpočatá a naložená stehna si na druhý den připravíme k vyuzení tímto postupem:
- Kuřecí stehna vytáhneme z nálevu a necháme okapat. Naložené maso poté vložíme do hrnce s vodou a povaříme cca 10 minut na mírném plameni, aby změkla kůže na stehnech.
- Udírnu rozehřejeme na 70 °C a kuřecí stehna navážeme na provázky nebo napíchneme na háčky a necháme okapat. Stehna umístíme do rozehřáté udírny a necháme doschnout s mírně otevřenými dvířky. Po osušení udíme maso teplým kouřem asi 6 hodin, podle velikosti kusů.
Připravte si báječný oběd podle tohoto videoreceptu, pečená kuřecí stehna na žampionech všem jistě budou chutnat. Do pokrmu můžete využít také čerstvě vyuzené kousky masa. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 1 hodinou
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 4 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vykostit kuřecí stehna? Vykostění zabere jen chvíli a šťavnaté stehenní řízky využijete do spousty pokrmů
2 varianty uzení masa v udírně: Jakou zvolit teplotu na studený a teplý kouř
Šťavnatá pečená kuřecí stehna: Není jednodušší přípravy masa v troubě. Poradíme vám, jak na to
Komentáře