Jak zavařit okurky. Okurková sezona je v plném proudu. Je čas vyzkoušet ty nejlepší recepty na zavařování
Sterilované okurky jsou chloubou každé hospodyně. Ty nejlepší recepty se předávají jako poklad. Vyzkoušejme osvědčené postupy a zásobme se na zimu oblíbenou pochoutkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava okurek
Okurky nakladačky, které chceme zavařovat vcelku, sklízíme ještě mladé (nejlépe ráno nebo později odpoledne). Pokud je necháme přerůst, budou vhodnější na okurkové řezy. Okurky po sklizni buď hned zpracujeme, nebo je až do zpracování uložíme do chladna. Poté je dobře omyjeme, někdy je lepší použít kartáček. Připravíme si všechny další suroviny a pomůcky, abychom vše měli po ruce.
Co budeme potřebovat
Nachystáme si koření (např. hořčičné semeno, bobkový list, kuličky nového koření a pepře), kopr (obvykle květenství), cibuli, mrkev, křen, sůl, cukr, ocet. Dále potřebujeme zavařovací sklenice a víčka - pohodlné a snadné je použít šroubovací víčka.
Jak naplnit sklenice
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Banana split
Přidáno před 17 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit nejlepší kvašáky. Ochutnejte výborné křupavé okurky jedinečné chuti podle rodinných receptů
Kyselé okurky milovala už egyptská královna Kleopatra. Jak připravit ty legendární Milotické?
Využití křenu v kuchyni: Český ženšen má všestranné použití. K čemu všemu se hodí?
Komentáře