Jaké bylinky a natě použít do jarní polévky? Užitečné rostliny najdeme na zahradě i ve volné přírodě
Na jaře nabývá slunce na síle a probouzející se rostliny vystavují první lístky jeho paprskům. Vydejme se na procházku na zahradu či do přírody a donesme si část této energie domů. První jarní bylinky v kuchyni určitě uvítáme. Můžeme je použít do různých salátů i do chutné polévky.
Jaké bylinky sbírat
Blahodárné účinky jarních bylinek nejlépe využijeme v syrové podobě, ale i v polévkách jsou velmi přínosné. Především si ale pamatujme, že nikdy nesbíráme a nekonzumujeme rostliny, u kterých si nejsme jistí, o jaký druh se jedná. Příroda nám nabízí řadu úžasných rostlin, ze kterých mnohé poznáme spolehlivě.
- Z běžně pěstovaných bylin na zahradě využijeme petržel, pažitku, jarní cibulku, mladé listy špenátu a libeček. Příjemně chutná i mladá česneková nať.
- Z planě rostoucích rostlin použijeme listy šťovíku, pampeliškové listy, medvědí česnek, listy kopřivy, řebříček či květy sedmikrásek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Bylinková inspirace
Přemýšlíme-li, jakou polévku si v jarních dnech připravit, pak se nechme inspirovat následujícím video-receptem na kedlubnovou polévku s pořádnou porcí petrželové a libečkové natě.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 3 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 3 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 13 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Jak mrazit zelené natě. Při správném uložení je budeme mít stále po ruce a připravené k použití. Chutnat budou skoro jako čerstvé
Jak na výborný jarní špenát z kopřiv: Mladé lístky je nutné dobře spařit, pak bude chuť jemná a lahodná
Čerstvé špenátové listy se skvěle uplatní v naší kuchyni. Přidáváme je do salátů, smoothies a oblíbených pest
Komentáře