K čemu je Solamyl, bramborový škrob: Rady a tipy pro jeho využití
Solamyl je obchodní název pro čistý bramborový škrob. Používá se k zahuštění omáček a ovocných rozvarů, v orientální kuchyni, v cukrařině a jako pojivo místo strouhanky v mletém mase. Neobsahuje lepek.
Bramborový škrob má po tepelné úpravě čirou barvu a velice jemnou konzistenci - na rozdíl od mouky. Jeho použití je opravdu všestranné - a to nejen při vaření a pečení, ale například při mytí oken nebo nádobí.
K čemu se používá bramborový škrob
Své využití najde převážně v kuchyni:
- K zahuštění polévek, omáček a při nakládání masa do marinády. V orientální kuchyni má své nepostradatelné místo. Používá se jako pojivo do karbanátků, sekané a jiných masových směsí.
- Ve sladké kuchyni je škrob součástí pudinků, ovocných omáček nebo dření. Přidává se do bílkového sněhu při výrobě krémů, kokosek a sněhových pusinek. Nahrazujeme jím část mouky v moučnících a pečivu.
- Bramborový škrob můžeme nahradit kukuřičným škrobem, rýžovou moučkou nebo pudinkovým práškem. Všechny škroby zjemní koláče a zahustí koláčové náplně.
Jak využít Solamyl při přípravě orientálního jídla se můžete podívat v našem videu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Banana split
Přidáno před 18 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Zahušťování polévek, omáček a zeleninových jídel: Z více možností si vybere úplně každý
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Komentáře