Lívance pro začátečníky: Jednoduché těsto lze připravit i do zásoby
Lívance jsou placky z jemného těsta, podobné palačinkám. Naše babičky připravovaly lívance z litého kynutého těsta, ale v současnosti je známější jednodušší varianta, kterou lze připravit velmi rychle i k snídani.
Také jste pozorovali babičku, jak opéká kynuté placičky, plné praskajících bublinek? Lívance byly často k obědu s bílou kávou, potíraly se máslem a sypaly skořicí s cukrem. Americké lívanečky jsou jednodušší a rychlejší.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit lívance pro začátečníky
Příprava je snadnější, pokud si připravíme do dvou misek suché a mokré směsi:
- Umícháme směs ze 150 g hladké mouky, špetky soli a 1 prášku do pečiva.
- V jiné misce smícháme 1 vejce, 250 ml mléka a 2 lžíce oleje.
- Pomocí šlehače vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet.
- Na pánev s horkým máslem nebo olejem lijeme malé placičky a opékáme je.
- Na talíři potíráme lívance džemem nebo je pokapeme rozpuštěným máslem a sypeme skořicovým cukrem. Také je můžeme polít javorovým sirupem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 2 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 2 hodinami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 17 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 19 hodinami
Brokolice zapečená na CRISP
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Lívance jsou oblíbenou snídaní. Máte je radši nasladko nebo naslano? Pojďte s námi experimentovat
Jak připravit nadýchané lívance. Máme více možností, jak je udělat jemné a kypré
Roman Staša radí, co si připravit k hokeji za 15 minut: Na toast použijte fígl s máslem, říká vítěz MasterChefa
Komentáře