Lívanečky jsou dokonale vláčné, nadýchané jako obláček a jejich příprava je velmi snadná
Lívance jsou velmi podobné palačinkám, liší se pouze druhem těsta. Pravé a poctivé lívance se připravují z kynutého těsta, které se nechá chvíli odležet, nakynout a poté se smaží ve tvaru malých lívanečků. Existuje i mnoho alternativ, jak připravit lívance, které se dají hnedka připravit bez nutnosti kynutí. Ukážeme vám pár možných variací na tento sladký moučník.
Oblíbené Japonské lívance
Hitem dnešní doby se stávají Japonské lívanečky, u kterých je velmi důležité správně vyšlehat sníh z bílků, aby byly nadýchané jako obláček. Hlavní rozdíl je i v koncové přípravě, kdy se nesmaží na oleji ale pouze na sucho.
Vláčné lívance díky jogurtu nebo tvarohu
Skvělé lívance můžeme připravit také přidáním např. jogurtu nebo tvarohu do těsta, kdy nám pak vznikne odlehčenější verze lívanečků.
Ovocné lívanečky
A co říkáte na přípravu banánových lívanečků? Tento skvělý recept musíte vyzkoušet.
Přejeme vám dobrou chuť!
Den lívanců
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 8 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 9 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 17 hodinami