Křehké a vláčné mrkvové šátečky jsou lahodné a oblíbené. Díky mrkvi mají pěknou barvu a lákají nás k zakousnutí
Mrkev je levná a snadno dostupná zelenina. Dalším jejím benefitem jsou její zdravotní přínosy. Nezapomínejme ji tedy často zařazovat do svého jídelníčku. Hodí se i na přípravu sladkých jídel, zejména moučníků.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co potřebujeme na mrkváče
Pro přípravu chutných mrkváčů budeme potřebovat jen několik základních surovin:
- heru
- hladkou mouku
- najemno nastrouhanou mrkev
- prášek do pečiva
- špetku soli
- cukr moučku
- marmeládu, povidla nebo jinou oblíbenou náplň, např. tvarohovou
Jak upéct mrkváče
Postup přípravy je snadný a poměrně rychlý.
- Mrkev nastrouháme buď na čtyřstranném struhadle nebo pomocí elektrického robota.
- Z hery, mouky, mrkve, prášku do pečiva a soli vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odpočinout.
- Poté ho rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka.
- Na kolečka dáváme náplň a poté je přehneme na polovinu.
- Pomocí vidličky spojíme okraje, aby náplň nevytékala.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dokud mrkváče nezezlátnou.
- Ještě teplé mrkváče posypeme nebo obalíme cukrem moučkou.
Další oblíbené recepty na lahodné mrkvové moučníky jsme připravili do následujícího článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Banana split
Přidáno před 17 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
7 vláčných a nadýchaných mrkvových moučníků. Upečte si skvělé mrkvové řezy, perník nebo koláčky
Čím nahradit prášek do pečiva? Máme pro vás několik tipů. Pomohou šlehaná vejce, jedlá soda i alkohol
Hrušková povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Výborně chutnají a jsou oblíbenou náplní buchet, koláčů a knedlíků
Komentáře