Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 vláčných a nadýchaných mrkvových moučníků. Upečte si skvělé mrkvové řezy, perník nebo koláčky
Zdroj: Top recepty

Není žádným překvapením, že zeleninu lze použít do lahodných moučníků, ale přesto na to někdy zapomínáme. Vyberte si některý z našich nejoblíbenějších receptů s mrkví a pusťte se do něj - určitě si pochutnáte.

Mrkev se přidává do těsta moučníků najemno nastrouhaná. Zajišťuje vláčnost, nadýchanost a dává moučníkům lehce oranžovou barvu. Navíc obsahuje mnoho vitamínů a zdraví prospěšných látek. Ceníme si vlákniny, karotenů a antioxidantů

  1. Řez linecký s mrkví a tvarohem
  2. Vynikající mrkvové řezy
  3. Mrkvové minikoláčky s povidly
  4. Mrkváče
  5. Afrika řezy
  6. Mrkvový koláč s ořechy a skořicí - šťavnatý
  7. Mrkvový perník s povidly

1. místo

Tento linecký řez je provoněný citronovou kůrou a ozvláštněný najemno nastrouhanou mrkví v těstě. Řezy plněné tvarohovou náplní jsou tak díky mrkvi krásně vybarvené a vláčné. 

2. místo

Další mrkvové řezy jsou připravené s pořádnou dávkou mrkve a s celozrnnou moukou. Příjemně z nich voní kokos. Po upečení jim už k dokonalosti chybí jen dozdobit krémem z uvařeného vanilkového pudinku a zakysané smetany

3. místo

Na tyto malinké mrkvové koláčky připravíme nelepivé těsto s nastrouhanou mrkví a kypřícím práškem do perníku. Koláčky zdobíme náplní podle chuti, v tomto případě je použitá povidlová náplň s vanilkou a skořicí.

4. místo

Oblíbené mrkvové taštičky jsou plněné povidlím nebo oblíbenou marmeládou. Jednoduché těsto dobře propracujeme a necháme odpočinout, poté plníme náplní a pečeme do zlatohnědé barvy. Ještě teplé mrkváče nakonec posypeme cukrem.

5. místo

Šťavnaté a vláčné řezy, při jejichž přípravě nejprve upečeme těsto s banánem, mrkví a strouhanými ořechy, po vychladnutí potřeme vanilkovo-tvarohovým krémem a posypeme nastrouhanými ořechy.

6. místo

Jednoduchý mrkvový koláč s mletou skořicí a nasekanými vlašskými ořechy je jemný, vláčný, rychle připravený a hlavně skvěle chutná.

7. místo

Pro milovníky perníků je lákavý tento klasický litý perník, který má navíc v těstě zapracovanou strouhanou mrkev. A pro ještě lepší chuťový zážitek ho po upečení potřeme povidly, případně dozdobíme čokoládou či šlehačkou

Na závěr ještě jedná mrkvová dobrota - mrkvový dort, který snadno připravíme podle názorného videa. A jaké jiné druhy kořenové zeleniny si můžeme na podzim dopřávat a začlenit je do našeho jídelníčku, poradí náš další článek.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více