Hrušková povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Výborně chutnají a jsou oblíbenou náplní buchet, koláčů a knedlíků
Do povidel můžeme použít i méně kvalitní ovoce, mělo by ale být dobře vyzrálé, chutné a co nejsladší, zbavené jaderníků. Při vaření jsme opatrní, protože horká povidla často prskají a snadno nás mohou opařit.
V našem receptáři najdete recepty a zajímavé rady, jak vařit hrušková povidla. Každý si vybere postup, který mu nejvíce vyhovuje. Povidla můžeme vařit po menších dávkách, které jsou díky tomu uvařené rychleji. K míchání doporučujeme vařečku, která má dostatečně dlouhé "držadlo", protože se větším odstupem od hrnce budeme alespoň částečně chránit před prskajícími povidly.
Jak vařit hrušková povidla
V troubě nebo širokém hrnci je lze péct bez přidaného cukru. Jsou i varianty, které cukr obsahují nebo využijí jako základ sušené hrušky. Receptů máme dostatek, stačí se vyzbrojit trpělivostí a pustit se do práce. Hotová povidla, která brzy spotřebujeme, nemusíme zavařovat, ale pokud jsou určená k dlouhodobějšímu uskladnění, obvykle je raději zavaříme.
Hrušková povidla se dají použít podobně jako povidla švestková, uplatnění je široké. A pokud máme rádi valašské frgály, určitě je oceníme jako výbornou náplň. Následující video názorně předvádí postup, jak upéct valašský frgál. Náplň si zvolíme podle chuti a možnosti.
Komentáře