Jak na nadýchané palačinky? Přidejte do nich kefír nebo také minerálku
Ať už palačinky připravíme na sladký či na slaný způsob, vždy chutnají dokonale. Připravené jsou pouze ze tří surovin během několika málo minut. Máme pro vás dávku rad, jak je připravit, aby byly jemné a nadýchané.
Palačinky zvládne i začátečník, postačí k tomu pouze mléko, vejce a hladká mouka. Pro nadýchané těsto se občas přidává také soda či prášek do pečiva. Méně známým trikem je přidání několik lžic piva těsně před smažením.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Palačinky s kefírem
Kyseliny v kefíru reagují se zásaditou sodou nebo dalšími kypřícími látkami a tvoří malé vzduchové bubliny, které mají zásluhu na správně kyprých a nadýchaných palačinkách. Zároveň nám i příchuť kefíru ozvláštní palačinkové těsto.
Palačinky s minerálkou
Podobně jako kefír reaguje v palačinkovém těstě také minerální voda, která skvěle těsto zkypří a výsledné palačinky pak budou chutnější. Nahradit můžeme část mléka nebo také celé množství perlivou minerálkou a výsledné palačinky budou odlehčené.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 22 minutami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 1 hodinou
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 11 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Jak zahustit těsto na palačinky. Stačí použít osvědčený recept a palačinky se vždy povedou
7 oblíbených jídel, do kterých potřebujeme kefír: Můžeme upéct buchtu, usmažit palačinky nebo umíchat zmrzlinu
Komentáře