Proč se dává pivo do těsta? Nejčastěji ho přidáváme do těst na rohlíky
Těsta s pivem jsou velmi oblíbená, pivo používáme především při pečení závinů a rohlíků. Rozdíl pocítíte také v tom, jaké pivo zvolíte. Světlé je jemně nahořklé, ale tmavé dodává pečivu karamelovou příchuť.
Pivo chuť pečiva nijak znatelně neovlivňuje, ale při delším skladování ji zvýrazní. Pivo je označováno za superpotravinu. Kromě popíjení tohoto zlatavého moku se dá využít nejen do těst, ale také při vaření, pečení a ve studené kuchyni.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
K čemu slouží pivo v těstě
Máme pro vás několik postřehů a zkušeností.
- Pivo krásně a rychleji nakypří těsto, protože obsahuje kvasnice. Pivní těsta jsou různorodá – pivo využijeme na tyčinky a preclíky, sladké i slané záviny, rohlíky, chleba, ale také na nejrůznější moučníky včetně lívanců.
- Pivní pečivo je jemnější, nadýchanější a má křupavější kůrku.
- Pokud použijete tmavé pivo, bude pečivo tmavší a jeho chuť výraznější než obvykle. Tmavé pivo, které obsahuje více cukrů a zanechává po sobě karamelový nádech, se hodí hlavně k sladkému pečení.
Veškerý alkohol se pečením vypaří, proto se nemusíte bát pivní rohlíky dát i svým dětem.
Vyzkoušejte pivní čokoládový dort podle video-receptu níže a zanechte nám v komentářích vaše dojmy z jeho chuti.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 4 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 5 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 6 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 16 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Upekli jsme preclíky podle receptu z MasterChef Česko: Voní pivem a chutnají jako sádlové houstičky od babičky
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Komentáře