Pivní preclíky
K pivu patří drobnost k jídlu! Vypečené preclíky jsou tím pravým. Z těsta ovšem nemusíte motat preclíky, stejnou službu vám udělají i méně složité uzlíky nebo jen tyčinky, které sice nevypadají tak efektně, ale při tvarování se nebudete tolik trápit.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 647 kJ / 2 784 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,82 g |
Tuky | 92,95 g |
Vláknina | 17,70 g |
Cholesterol | 426 mg |
Sodík | 8,20 g |
Sůl | 20,44 g |
Sacharidy | 399,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy přesejeme polohrubou mouku, přidáme rozdrobené droždí, cukr a malé množství nahřátého piva, lehce zasypeme moukou a necháme částečně vykynout.
Krok 2: Poté přidáme rozpuštěný tuk, sůl, pepř, žloutky, část piva a vše důkladně vypracujeme na hladké těsto, které necháme náležitě vykynout.
Krok 3: Potom tvoříme preclíky, nebo tyčinky, které dáme na plech, potřeme malým množstvím piva a posypeme některou z ingrediencí. Pečeme na 180 °C ve vyhřáté troubě do zlatova asi 25-30 minut podle své trouby.
Zveřejněno 18. 2. 2008 23:51
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Vk
Nejnovější recepty
Kuřecí maso zapečené s dýní a tvarůžky
Přidáno před 13 hodinami
Ořechový dort
Přidáno před 17 hodinami
Nenanuky (dortík na klacku)
Přidáno před 21 hodinami
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Přidáno před 21 hodinami
Omáčka s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí žaludky na zelenině
Přidáno 9. 10. 2024 08:13
Nejnovější články
Segedínský guláš podle maďarského originálu voní paprikou a nejlepší je s kopečkem kysané smetany
Náš život s celiakií: Sladký dýňový chlebíček chutná u nás doma všem. Ani nepoznáte, že je bezlepkový
Jak správně sušit houby? Důležitá je velikost plátků i teplota při sušení v troubě, babky a některé další druhy se ale k sušení nehodí
Nejlepší cheesecake podle Terezy: Voní čokoládou a je úžasně jemný, říká finalistka soutěže Peče celá země
Holka u plotny: Hermelín zapečený v listovém těstě jako dýně vtipně vypadá a skvěle chutná, příprava je snadná
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s kousky čokolády
Michaelka93 před 1 hodinou
Vepřová tyrolská játra
pinonek před 1 hodinou
Banánové brownies
MichaelaSr před 2 hodinami
Bramborové šišky
Lennulinka před 2 hodinami
Krůtí prsa s ananasem a paprikami
vojfrancezska před 10 hodinami
Kefírová bábovka
PetraPerg před 12 hodinami
Tarhoňa s uzeným masem a sušenými houbami
renatakosova@atlas.cz před 14 hodinami
Vepřový guláš s bramboráčky
kremik před 14 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Alena Simbova před 16 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
zdenka.s před 16 hodinami
Komentáře (11)