Jak z kusu masa vytvořit úhledný balíček pomocí kuchyňského provázku
Stáli jste už nad kusem masa a přemýšleli, jak ho před tepelnou úpravou svázat do pěkného tvaru jako to vídáte v televizních pořadech o vaření? Naučíme vás to. Sledujte naše video.
Jeden provázek a dvě ruce
Maso na jednom kraji ovineme začátkem kuchyňského provázku (koupíte v domácích potřebách) a zajistíme dvěma uzlíky. Pak vždy rukou provázek překřížíme na očko, toto očko podvlékneme pod masem, umístíme hned za prvním ovinem a přitáhneme. Podvlékáme provázek vždy na tom kraji, na kterém jsme začínali a postupujeme ke konci. To znamená, že další smyčky klademe směrem od uzlíku k volnému konci masa a snažíme se o pravidelné rozmístění oček.
Dokončení postupu
Po vytvoření a utažení poslední smyčky ještě celý kousek masa omotáme dvakrát příčně, ustříhneme provázek a podvlečením a svázáním s druhým koncem zajistíme proti rozmotání.
Tento způsob nejlépe využijeme u nepravidelného kusu masa, u masových rolád a závitků nebo u masa zabaleného např. do plátků slaniny. Tím z masa nic neodpadne.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 12 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 22 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno 26. 4. 2024 08:38
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Víkend na chalupě: Vyzkoušejte 18 receptů na rychlá jídla s použitím minima surovin
Komentáře