Velikonoční perníčky: Nabídneme vám několik možností, jak je krásně ozdobit
Velikonoční perníčky jsou připravené z perníkového těsta, ale jejich zdobení může být stejně dokonalé jako zdobení kraslic. Některé jsou bílé, jiné zase barevné a na svátečním stole vypadají jako zářící šperky.
Perníčky s velikonoční tématikou jsou tradičním cukrovím i v současnosti. Zdobení plochých nebo dutých vajíček barevnou bílkovou polevou, podobně jako zdobení kraslic, může být zábavou pro dospělé i pro děti. Perníčky se ručně malují nebo zdobí krajkovým vzorem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
7 možností zdobení velikonočních perníčků
- Do rozšlehaného vajíčka můžeme ještě před potíráním zamíchat pár kapek barviva - bílá poleva na nich pak krásně vynikne.
- Klasické perníčky zdobíme bílkovou polevou, která vytvoří krásný krajkový nebo figurální vzor. Polevu můžeme obarvit jedlými barvami.
- Vylévané perníčky jsou polité bílou nebo obarvenou polevou, na kterou po zaschnutí nanášíme vzor pomocí sáčku s odstřiženou špičkou.
- Celopolité perníčky můžeme přestříknout barvou z airbrush pistole nebo je ručně malovat jedlými potravinářskými barvami.
- Na perníčky s polevou přilepíme bílkem nebo speciálním gelem velikonoční dekorace, vystřižené z jedlého papíru.
- Perníčky, potažené potahovkou nebo jen ozdobené dekoracemi z marcipánu, jsou nádherně barevné a velice chutné.
- Do vlhké bílkové polevy můžeme zapouštět vzory z polevy jiné barvy nebo na ni nasypeme barevné cukrářské dekorace.
Další druhy zdobení velikonočních perníčků
Perníčky s dekorem dřeva a malou velikonoční dekorací jsou velice krásné, stejně jako perníčky s dekorem, který do nich ještě před pečením vytlačíme pomocí vytlačovací formičky na sušenky. Polévané perníčky před zaschnutím můžeme posypat jedlými flitry nebo přilepit tečkou polevy cukrové dekorace.
Sladké drobečky
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 1 hodinou
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 8 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 22 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Komentáře