Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

5 častých chyb při přípravě velikonoční nádivky: Jak na to, aby nádivka byla dokonalá
Zdroj: Top recepty

Pokud se kromě pečení beránka a barvení vajíček chcete letos pustit do velikonoční nádivky, poradíme vám, jak na to, aby byla dokonalá. Ukážeme vám časté chyby při přípravě nádivky, kterých je třeba se vyvarovat.

Velikonoční nádivka patří mezi tradiční pokrmy velikonočních svátků. Je nadýchaná, voňavá a plná zelených bylin, které nám připomínají vytoužený příchod jara. Jenže chutný pokrm se nemusí vždy podařit a přitom by stačilo jednoduše předejít některým chybám. A které to jsou?

  1. Pečivo je čerstvéPečivo musí být starší, opečené nebo lehce prosušené, jinak se z něj ve směsi stane nepříjemná a nevzhledná kaše.
  2. Máslo se vhodí do směsi, popř. se rozpustí a přidá do mísy: Máslo je ideální utřít s vejci, aby byla nádivka krásně jemná.
  3. Do nádivky se přidá kypřicí prášek: Tím se samozřejmě objem zvětší, ale vyšlehaný sníh z bílků udělá lepší službu.
  4. Mladého zeleného listí je v nádivce jen pár hrstí: Pro 1 osobu patří alespoň 50 g jarních lístků, to je při jejich váze docela hromada, ale tak to má být.
  5. Přešlehaný sníh z bílků: Správně ušlehat sníh je důležité, přešlehaný sníh nenakypří těsto, jak bychom si přáli, neboť vlhne a padá.

Který recept na nádivku je ten správný?

Receptů na velikonoční nádivku je mnoho, a který je ten správný, záleží jen na vás. Musí především chutnat vám, vaší rodině a blízkým, se kterými chcete prožít oslavy příchodu jara. Můžete vyzkoušet nádivku podle našeho video-receptu:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více