Jak pěstovat a používat tuřín? Opomíjená zelenina chutí připomíná mladé kedlubny
Možná se domníváte, že tuřín je něco podřadného, co chutná nevalně. Přesto stojí za vyzkoušení, možná právě vás chuť této opomíjené kořenové zeleniny nadchne. Některé nové odrůdy chutnají totiž velmi příjemně, navíc se velmi snadno pěstují a jsou nenáročné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tuřín dříve a dnes
Dříve byl tuřín důležitou plodinou, která se snadno uskladnila pro zimní využití. Tuřín se používal obdobně jako dnes brambory. Sloužil dokonce jako krmivo pro domácí zvířata. Dnešní odrůdy ale již nemají "řepovitou" chuť, kterou se dříve tuřín vyznačoval. Naopak jsou příjemně nasládlé a mnohem jemnější. Chutí připomínají mladé kedlubny.
Tepelná úprava i konzumace zasyrova
Tuřín v naší kuchyni
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Banana split
Přidáno před 16 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Komentáře