Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra v minutkové úpravě jsou křehké a chutné jídlo
Zdroj: Toprecepty.cz

Vepřová játra jsou kvalitní a poměrně levnou surovinou s mnoha možnostmi využití. Kromě paštik a knedlíčků do polévek z nich můžeme připravit i zajímavé předkrmy nebo minutky. Zajímavou inspiraci jistě najdete i v našem receptáři.

Vepřová játra jsou kvalitní a poměrně levná surovina s mnoha možnostmi využití. Kromě paštik a knedlíčků do polévek z nich můžeme připravit i zajímavé předkrmy nebo minutky. Máme pro vás několik rad, které vám pomohou s jejich přípravou.

Játra jako minutka

Rychlé jídlo připravíme během chvilky.
  • Játra otřeme a nakrájíme na plátky asi 1,5–2 cm silné.
  • Plátky můžeme lehce naklepat a naříznout okraje, aby se nekroutily.
  • Můžeme je obalit jako řízek a smažit, potřená olejem grilovat nebo na pánvi s olejem restovat.
  • Solíme je těsně před tepelnou úpravou nebo raději až před podáváním.
  • Minutková játra podáváme ihned, jinak přestanou být křehká. Měla by zůstat uvnitř růžová jako maso.

Obalovaná játra se podávají jako klasické řízky s vařenými bramborami, bramborovou kaší, salátem apod. K játrům na grilu nebo restovaným se hodí pečivo nebo hranolky a tatarská omáčka.

Játra na grilu předem marinovaná můžete připravit i podle našeho videa.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více