Základní druhy cukrářských špiček: Poradíme, které to jsou
Cukrářské špičky jsou malé kovové nebo plastové kužely, které mají různě tvarovaný konec. Vkládají se do cukrářského sáčku, který se naplní krémem a vytlačováním náplně se tvoří dekorace podle druhu špičky.
Cukrařina se bez ozdobných špiček neobejde. Díky nim mají dorty a zákusky krásné krémové dekorace a perníčky krajkový dekor. Některé kuchařky vlastní spoustu druhů špiček, ale my vám poradíme, které jsou nejdůležitější.
Nejpoužívanější druhy špiček
Pro začátek vám pár ozdobných špiček stačí:
- Rovný okraj špičky se používá na kulaté krémové bochánky a indiánky, k plnění makronek, cukroví, trubiček a kremrolí.
- Hvězdičkovitá špička umí vytvořit hezké růžičky. Při vytlačení většího množství krému na jedno místo vznikne tvar karafiátu.
- Stočené hvězdicovité špičky na zdobičce vytvarují bochánek se spirálovitým rýhovaným povrchem.
Atypické ozdobné špičky nám pomohou ozdobit perníčky bílkovou polevou, vytvořit likérovou špici, vytvarovat lístečky, tulipány a věnečky nebo naplnit koblihu marmeládou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 7 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 20 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak plnit cukrářský sáček, aby nebyla náplň všude okolo? Videonávod vám poradí
Jaká je nejlepší poleva na zdobení perníčků? Taková, co se krásně nanáší, nestéká, rychle schne a je velmi chutná
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Komentáře