Jídelníčky slavných: Aktivista Leonardo DiCaprio nabádá fanoušky k veganství
19. 3. 2021 Historie a zajímavosti
Nejen hvězda legendárního romantického dramatu Titanic či představitel Vlka z Wallstreet, ale také v roce 2017 jmenovaný posel míru OSN. To vše je Leonardo DiCaprio. Ačkoliv dívčí srdce na stříbrném plátně láme úspěšně již od roku 1993, největšího filmového ocenění – zlaté sošky Oscara – se mu dostalo až v roce 2015. Zlí hollywoodští jazykové tvrdí, že měl tehdy trofej téměř zapomenout v restauraci, kde slavil vítězství. Co dobrého ale DiCaprio v té restauraci jedl?
Neoblomný environmentalista
Leonardo DiCaprio může být nejslavnější svou filmovou kariérou, ale mimo obrazovku se hollywoodská hvězda nestydí sdílet svou další vášeň: ekologii. Zatímco herec v minulosti využíval svou slávu k povzbuzení jednotlivců k tomu, aby doma používali solární energii a vozili se v elektromobilech, jeho nejnovější křížová výprava zasáhla trochu palčivější téma. DiCaprio nyní žádá fanoušky, aby pomohli planetě i svému vlastnímu zdraví zdraví tím, že se vzdají jedné ze základních složek jídelníčku – masa.
Mohlo by vás zajímat
4. března letošního roku zveřejnil herec na sociální síti Twitter status, ve kterém prosil fanoušky, aby zvážili omezení jejich spotřeby masa s cílem snížit uhlíkovou stopu. Není to však poprvé, co Leo vyjádřil svou vášeň pro rostlinnou stravu. DiCaprio je zapálený co se životního prostředí týče, nikdy ovšem veřejně nepotvrdil, že živočišnou stravu z jídelníčku úplně vynechává. Herec, který málokdy odpovídá na otázky médií týkající se jeho osobního života, však při mnoha příležitostech dal najevo nadšení pro bezmasou kuchyni. Poté, co bylo oznámeno, že nabídka občerstvění Zlatých glóbů 2020 bude sestavena z pokrmů rostlinného základu, herec veřejně poděkoval Hollywoodské asociaci zahraničních novinářů, která ceny uděluje, za jejich rozhodnutí.
Mohlo by vás zajímat
Veganům fandí
Zatímco Leo se před novináři snaží skrývat, co rád jí, zasvěcení z jeho okolí říkají, že je už dlouho vášnivým veganem. V rozhovoru pro HollywoodLife.com šéfkuchař celebrit Wolfgang Puck odhalil, že když vařil pro DiCapria, hvězda trvala na něčem veganském. „Vařil jsem mu před Screen Actors Guild Awards a Leo DiCaprio řekl: ‚Co mi můžete nabídnout? Máte něco veganského?´“ Udělali jsme veganskou pizzu,“ vysvětlil v rozhovoru Puck.
Mohlo by vás zajímat
Podle Fox News Jack z Titanicu něco málo o svých stravovacích navýcích odtajnil v rozhovoru s herci z filmu Tenkrát v Hollywoodu. Hlavním hvězdám snímku byl položen dotaz na jejich oblíbený druh mexického jídla. Brad Pitt, který ve filmu ztvárňuje Cliffa Bootha, bez váhání odvětil, že tacos. „Já sám mám raději pupusas,“ řekl na to DiCaprio, „za mě lepší než tacos.“ Pupusas, hustá kukuřičná tortilla plněná sýrem a fazolemi, je ovšem ve skutečnosti pokrm ze Salvadoru, nikoliv z Mexika a hercův výrok zvedl obrovskou vlnu internetových vtipů na jeho adresu.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Vaříme s hrníčkem: Jak na rychlou mramorovanou bábovku jako od babičky?
Pokud nesnášíte věčné vážení, bude pro vás vaření… Číst více
Nejrychlejší recepty: Dvoubarevná hrnková bábovka je hotová za 30 minut!
Říká se, že ženu ani květinou neuhodíš. A mělo by… Číst více
Bábovičko, poveď se mi! Osvědčené triky, díky kterým snadno vyklopíte bábovku
Vůně se line po celém bytě a všem se už sbíhají… Číst více
Pečeme bez vážení... mramorovou bábovku, vláčnou roládu i citronové řezy
Máte chuť na nějakou sladkou dobrotu, ale jste… Číst více
5 nejlepších hrníčkových moučníků: Bez vážení upečete ořechovou bábovku, švestkový koláč nebo nadýchané koblihy
Když chcete rodinu potěšit něčím sladkým, ale… Číst více
9 nejlepších ořechových moučníků: Zkuste slavnostní roládu nebo voňavou bábovku!
Máte letos hodně ořechů? Nebo je zkrátka jen… Číst více
Aby vaše bábovka měla formu aneb Velký průvodce materiálů: Využijete spíš silikon, teflon nebo keramiku?
Možná se vám bábovka z vaší formy špatně vyklápí,… Číst více
Jak upéct bábovku, která se pokaždé povede? Do té naší potřebujete tyčinku Margot
Umíchat těsto na bábovku není nic složitého, zádrhel může nastat až na závěr. Formu na těsto dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou, aby se dala… Číst více
Sladké pečení: Bábovka s větrníkovou příchutí voní po karamelu a je krásně vláčná
Bábovky si můžeme připravit na spoustu způsobů.… Číst více
Bábovky můžete upéct z různých těst podle obliby a chuti
Bábovky jsou oblíbeným moučníkem jako svačina ke kávě nebo s kakaem k snídani. Mohou být kynuté, piškotové nebo třené. Pečeme je ve formách kovových,… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 3 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 16 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 19 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelníčky slavných: Brad Pitt spořádá plato vajec k snídani a nepije alkohol
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou: Výraznou chuť masa zajistí správný postup přidávání ingrediencí