Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tipy a triky do kuchyně: Pořiďte si šikovné pomocníky a ochutnejte novinky
Zdroj: Pixabay

V kuchyni jsme v posledním roce a kousek strávili všichni určitě více času než v letech předchozích. Vařilo a jedlo se zejména doma. I když to vypadá, že už zase bude lépe, dopřejte si vychytávky a novinky, které vám domácí vaření zpříjemní.

Pořiďte si pomocníka, který vám jednak ulehčí od mnohahodinové práce v kuchyni, jednak zajistí, že pokrmy budou zdravé a kvalitní a vaše kuchyně jako ze škatulky. Anebo ochutnejte něco dobrého k pití či si dopřejte rychlý vyvážený oběd.

Domácí kvašené dobroty

TescomaBez kvašení by to v kuchyni nebylo snadné, je potřebné dokonce k výrobě až třetiny všech potravin. A kdo by si občas nedal dobrou kvašenou zeleninu... Myslíte si, že v domácích podmínkách je to piplačka, která vám sebere hromadu času? Doposud asi ano, teď ale přichází Tescoma se svojí soupravou pro kvašení TESCOMA DELLA CASA s podtitulem, že „domácí kvašení nikdy nebylo snazší. Set je vhodný třeba pro přípravu domácího kysaného zelí, kvašených okurek, nakládané zeleniny, kimchi, obsahuje dokonce několik přiložených receptů.

Ochutnejte limonádu inspirovanou závodníky

Targa Florio

V létě je důležité dodržovat pitný režim, a i když nejlepší ze všeho je pít dostatek vody, dopřeje si i něco dobrého. Novou značku prémiových limonád Targa Florio ze šťavnatých sicilských citrusů přináší na trh Kofola. Novinka je slazená pouze třtinovým cukrem a obsahuje vysoký podíl ovocné šťávy. Vybírat můžete dokonce ze tří příchutí - pomeranč, citrón a krvavý pomeranč. Unikátní skleněná láhev s dvojitým dnem byla navržena speciálně pro tento nápoj. Zajímavý je nadčasový design lahve - odráží tradiční řemeslnou zručnost a jižanský temperament pravých hrdinů závodu Targa Florio.

Živiny a chutě na talíři

www.lauben.com

Snad nikdy nebylo důležitější být fit a ve formě a čelit tak zákeřnému viru. Pomoci svému zdraví můžete i v kuchyni, třeba tím, že dáte důraz na to, aby pokrmy byly co nejzdravější. Neznamená to přitom, že musíte chroupat salát a nedopřát si pořádné jídlo. Ideální pomocník pro každého, kdo chce ušetřit hodiny strávené u sporáku, a přesto dostat z ingrediencí maximum, je Lauben Sous Vide Stick. Pomáhá vařit metodou sous vide, která je založena na přípravě jídel při nižších teplotách ve vakuu. Jídla si tak zachovají původní tvar, barvu a hlavně všechny chutě, vůně a živiny, o které byste jinak možná běžným vařením přišli.

Lehký oběd s příchutí exotiky

Albert

I když jsme si všichni v posledních měsících zvykli jíst doma, pomalu se život vrací do normálu a pokud nefandíte obědům v restauracích a raději si doneste do kanceláře něco s sebou, anebo nadále zůstáváte v bezpečí domova, ale něco k obědu si dát musíte, vyzkoušejte řadu Albert Fresh Bistro. Třeba Salát s exotickým kuskusem je ideální lehký oběd nebo i večeře. Pochutnáte si na nadýchaném celozrnném kuskusu se šťavnatou zeleninou. Jídlo je vhodné i pro vegetariány a výhodou je, že v balení najdete i vidličku a ubrousek.

Po vaření úklid

LARRIN

Po vaření je třeba kuchyni, chtě nechtě, uklidit. Každá část místnosti ale potřebuje jinou péči, třeba ledničce se důkladně pověnujte jednou měsíčně, mikrovlnku vytřete po každém použití a pracovní plochy? Tak to je výkladní skříň každé kuchyně. Přivolejte si proto na řadu pomocníky, abyste měli co nejrychleji hotovo, ale aby byl úklid co nejefektivnější. Přípravky značky LARRIN  mají desinfekční účinky, zbaví nás nebezpečných mikroorganismů a zajistí nám tím čistý a bezpečný domov.

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více