Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mojito je oblíbený drink, který je především v letních teplých dnech skvělým a chutným osvěžením. Pokud pořádáte párty, grilovaní nebo třeba letní svatbu, překvapte své hosty originálním mojitem, na které jen tak nezapomenou! Je to snadné, rychlé a především zábavné!

Mojito je oblíbený drink, který je především v letních teplých dnech skvělým a chutným osvěžením. Pokud pořádáte párty, grilovaní nebo třeba letní svatbu, překvapte své hosty originálním mojitem, na které jen tak nezapomenou! Je to snadné, rychlé a především zábavné!

Ingredience:

1 šálek vody

1 šálek třtinového cukru

2-3 balíčky želatiny

¾ šálku čerstvé limetkové šťávy

3 stonky čerstvé máty

1 šálek bílého rumu

V hrnci smíchejte vodu s cukrem a za stálého míchání ohřívejte na mírném ohni, dokud se cukr zcela nerozpustí. Odstraňte z tepla a pečlivě vmíchejte želatinu. Přidejte limetkovou šťávu a dvě snítky máty i s listy. Mátu nechte louhovat minimálně 15 minut, poté stonky vyjměte a přidejte bílý rum.

Mezitím si vydlabejte půlky limetek, jejichž šťávu jste použili pro přípravu mojita. K tomu použijte malý ostrý nůž a vůbec nevadí, pokud výsledek nebude dokonalý. Každou polovinu naplňte připravenou želé směsí a posypte nadrobno pokrájenými lístky máty ze třetího stonku. Naplněné půlky limetek dejte do lednice chladit minimálně na tři hodiny. Po ztuhnutí můžete krájet na úzké měsíčky.

S těmito roztomilými mojito zákusky si užijete nejen jejich skvělou chuť, ale i spoustu legrace!

Komentáře

marty73 marty73

30. 8. 2013 10:09

No nadhera...:-p:-p

Danca Danca

25. 7. 2013 15:07

No pániii:-O, úžasný nápad:yes:

spagetka spagetka

25. 7. 2013 12:17

:yes::yes::yes:

Monika

24. 7. 2013 15:30

Vauuu tak to je bomba nápad :yes::-K a moc hezky to vypadá.

Kokoska Kokoska

23. 7. 2013 07:42

:yes::-p

Dooga Dooga

22. 7. 2013 14:29

Skvělý nápad. :yes:

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více