Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zámečtí kuřecí rarášci: Kousky kuřete obalené v nadýchaném pivním těstíčku jsou usmažené za chvíli a chutnají božsky
Zdroj: Toprecepty.cz

Kuřecí maso můžeme připravit na mnoho způsobů. Zámečtí kuřecí rarášci mají blíž do hospody než do vznešeného zámku. S chutí jídla to ale vůbec nesouvisí. Přichystejte si výborné kuřecí maso v pivním těstíčku.

Proč si připravit maso v pivním těstíčku

Kuřecí maso je nejen jemné, ale především je jeho příprava rychlá. A o to nám v případě rychlovky jde především. Stejně tak by ale bylo možné naložit vepřové maso, jen by muselo zůstat naložené mnohem déle. Sáhnout můžeme i po krůtím, případně králičím masu. Maso lze naložit předem (před odchodem do práce a pak už ho jen osmažit). Je hotové během chvilky.

Pivní těstíčko je jemné, nadýchané a chuťově dobré a obalené varianty čehokoliv (maso, sýr, houby, květák) jsou u nás velmi oblíbené. Kromě toho můžete připravit kuřecí rarášky nejen kdykoliv běžně v týdnu, ale také jako jedno z pohoštění na „uzobávání“ jako chuťovku. 

Co je potřeba na kuřecí rarášky

Na kuřecí rarášky potřebujete kuřecí maso, ideálně stehenní řízky. V tomto receptu ale také chutnají dobře kuřecí prsa. Do obalovací směsi pak patří kromě piva i vejce, sójová omáčka, plnotučná hořčice a koření.

Jako koření můžete využít pepř a oregano, hodí se i sušený česnek, výborně chutná kurkuma. Variantou jsou i zelené bylinky, jako jsou pažitka a petrželka.

Rychlé

Rychle, rychle, ať už je jídlo na stole! Možná jste se zdrželi v práci, možná vás zaskočila nečekaná návštěva... dobré jídlo nemusí být věda, která vyžaduje hodiny u plotny. I rychle připravené…

Jak vylepšit kuřecí rarášky

Pokud byste chtěli maso vylepšit a zjemnit, před obalováním ho ještě naložte do smetany a jogurtu, a to alespoň na půl hodiny. Pak teprve se pusťte do obalování v těstíčku.

Jak připravit zámecké kuřecí rarášky

Na přípravu budete potřebovat: 500 g kuřecího masa, 40 g hladké mouky, 25 g plnotučné hořčice, 25 g bramborového škrobu, 25 g sójové omáčky, 50 ml světlého piva, 1 vejce, špetka oregana, olej na smažení a sůl.

Jak na to? Nejdříve si připravte těstíčko na naložení masa. Rozklepněte vajíčko. Bílek si odložte do malé nádoby. Žloutek dejte do misky, přisypte mouku, škrob, zalijte pivem, přidejte sójovou omáčku a hořčici a zpracujete do hladkého těsta. Vedle v nádobě ušlehejte bílek a opatrně ho zapracujete do těsta. Maso nakrájejte na nudličky a vložte ho do připraveného těsta a důkladně ho v něm obalte ze všech stran. Nechte tři hodiny odležet. 

Pak v pánvi rozehřejte vrstvu oleje a vkládejte do ní kousky masa s těstíčkem a osmažte ho z obou stran dozlatova. Osmažené kousky položte na talíř s ubrouskem, do kterého se vstřebá přebytečný tuk.

Náš tip: Připravte si zámecké kuřecí rarášky podle tohoto videoreceptu:

Co podávat jako přílohu ke kuřecím raráškům

Jako příloha k tomuto pokrmu jsou ideální brambory. Ať už vařené, nebo ještě lépe šťouchané se smetanou a spoustou jarních bylinek.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více