Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Modelka Claudia Schifferová miluje boloňské špagety a má velkou slabost pro netradiční britskou pomazánku Marmite
Zdroj: Wikimedia Commons, nicolas genin, CC BY-SA 2.0, a Needpix, photo158166/koláž Toprecepty.cz

Kdo by do ní řekl, že 25. srpna slaví své 53. narozeniny? Jednu z nejúspěšnějších supermodelek a tvář více než tisíce obálek časopisů živí dokonalý vzhled a postava. Claudia Schifferová si pečlivě hlídá, co bude mít na jídelníčku.

V dětství trpěla nechutenstvím

Jako malá Claudia Schifferová neměla chuť k jídlu a dožadovala se pouze špaget s boloňskou omáčkou. Německá modelka žijící ve Velké Británii v rozhovoru pro britský časopis Harper's Bazaar řekla: „Moje nejstarší vzpomínka na jídlo jsou boloňské špagety. Náš lékař mamince poradil, aby mi je vařila každý den. A stále je to moje oblíbené jídlo. Připravuji ho z bio cherry rajčat, mletého hovězího, cibule, česneku, červeného vína a trochy kečupu.“

Dušená zelenina a saláty vedou

Dodnes vzpomíná také na to, jak coby teprve začínající modelka v 90. letech ochutnala v Itálii špagety pomodoro a pomyslela si: „Tohle je jídlo z nebe!“  

Každý den už Claudia špagety nejí, dopřává si je jen občas. Den začíná šálkem kávy bez kofeinu s domácím mandlovým mlékem a datlemi. Pak jí dopoledne hodně ovoce. Větším jídlem pro ni je oběd. Odpoledne a večer jsou ve znamení dušené zeleniny, salátů a popíjení bylinkového čaje a rajčatové šťávy.

Když modelku chytí mlsná

Krásná Claudia má někdy dny, kdy si dá něco kalorického. Ráda má také velké plátky husí paštiky s francouzskou opečenou bagetou a sklenkou červeného vína. Většinou ale dává přednost vínu růžovému.

Britský manžel Mattew Vaughn, s kterým žije už více než dvě desítky let a společně vychovávají tři děti, ji naučil jíst marmite. Pomazánka z kvasnicového extraktu, který vzniká jako vedlejší produkt při vaření piva, je typicky britským pokrmem. Sami Britové říkají, že buď ji miluješ, nebo nenávidíš.

Je posedlá marmite!

„Nikdy nezapomenu, jak jsem si poprvé dala marmite. Jsem Němka a slano-kvasinková chuť mi byla naprosto cizí,“ přiznala Claudia. „Když jsem ale potkala svého manžela Matthewa, vyzkoušela jsem to tím 'správným' způsobem – na toustu z kynutého těsta lehce namazaném máslem a pak marmite. Teď jsem marmite posedlá!“

Špagety s boloňskou omáčkou podle Claudie

Připravte si: 500 g špaget, 800 g mletého hovězího masa, 100 g slaniny nakrájené na malé kostky, ½ kg spařených čerstvých rajčat, 1–2 lžíce kečupu, 300 ml suchého červeného vína,100 ml olivového oleje, 1 nadrobno nasekanou cibuli, 3 jemně nasekané stroužky česneku, 1 mrkev nakrájenou na kostičky, kousek (cca 200 g) celeru nakrájeného na kostičky, 1 stonek řapíkatého celeru nakrájeného nadrobno, špetku muškátového oříšku, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, sůl a pepř, na podávání strouhaný parmazán

  1. V kastrolu na středním ohni rozpalte olej a přidejte slaninu. Jakmile začne zlátnout, přidejte mrkev, celer a řapíkatý celer. Za častého míchání orestujte zeleninu dozlatova. Přidejte bobkový list, kuličky pepře a nového koření.
  2. Nasypejte na směs cibuli a za častého míchání ji orestujte dozlatova. Pak přidejte maso a česnek. Důkladně vše promíchejte a osolíte. Na mírném ohni za občasného míchání vařte 10 minut.
  3. Přidejte spařená rajčata a kečup, důkladně promíchejte a 15 minut povařte. Pak přilijte víno, opepřete a stáhněte oheň na minimum, ochuťte muškátovým oříškem a promíchejte, podle potřeby můžete nalít trochu vody. Za občasného míchání nechte dusit, dokud se vše nerozvaří (minimálně hodinu). Pokud se tekutina z kastrolu odpaří, nalijte trochu vody.
  4. Mezitím si uvařte špagety podle návodu. Servírujte zalité boloňskou omáčkou a posypané parmazánem.

Náš tip: Skvělé jsou i špagety s rukolovým pestem a černými olivami podle našeho receptu.

Zdroje informací:

www.8days.sg: Claudia Schiffer Grew Up Eating Spaghetti Bolognese Every Day

streetdirectory.com: The Diet Secrets Of 7 Women Celebrities

net-a-porter.com: Claudia Schiffer’s Routine

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více