Husí paštika se sušenými švestkami

1974andrea Kuchařka:

Doba přípravy: 20 minut PT0H20M Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

1 husí játra
cca 100-150 g pečeného husího masa
2 PL husího sádla
1/2 cibule
pár snítek čerstvého tymiánu
1 větší stroužek česneku
sušené švestky podle chuti
čerstvě mletý pepř
sůl
(můžete přidat i cca 2 PL smetany, ale není nutná)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oberte zbylé maso z kostí a nakrájejte na kousky. Játra očistěte, také nakrájejte na menší části a cibuli na kostičky. Na pánvi nechte rozpustit sádlo a cibuli na něm orestujte, přihoďte játra s tymiánem a asi 3 minutky opékejte. Pak k játrům přidejte pokrájené maso, posekaný česnek, osolte a opepřete. Společně nechte asi zase 3 minuty restovat. Můžete trošku podlít výpekem.

  2. Vyjměte snítky tymiánu, vše přendejte do mixéru (v této fázi lze přilít smetanu) a mixujte dohladka. Sušené švestky posekejte na drobné kousky a vmíchejte do paštiky. Dochuťte, pokud je potřeba. Paštiku dejte do mističek, nechte vychladnout a případně ji zalijte slabou vrstvou sádla. Nechte uležet v lednici.

Poznámka

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Husí paštika se sušenými švestkami

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    maris: , zizala: Holky, díky :-K Z takové pečínky se musí zužitkovat všechno ;-) Naše babi z toho určitě paštiku nedělala, protože děda nikdy na kostech nic nenechal, ani chrupavky :-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    <3:yes: Krásné. Paštiky mám moc ráda, je to navíc jediná podoba vnitřností, kterou moje rodina akceptuje.

    Odpovědět

  • maris maris

    Určitě výborná paštika, babička dělávala podobně, ale bez švestek. Krásná fotka;-):-):yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo