Zahřívací koření pomůže jako svetr a funguje i v prášku
1. 11. 2023 Ostatní
Na podzim a v zimě je důležité organismus zahřívat i vnitřně, nejen teplým oblečením. A právě to suroviny asijské kuchyně jako kurkuma, skořice, zázvor, nebo česnek dokáží. Lékárna.cz Vám poradí, co dobrého v zimě jíst, aby Vám nebylo chladno.
Prodej potravin asijské kuchyně v největší online lékárně na českém internetu Lekárna.cz je v posledních dvou měsících až 3x vyšší než loni ve stejném období. Lékárníci z Lékárna.cz se shodují, že si Češi vybírají správně. Z koření se nejčastěji v košících zákazníků objevují skořice, kurkuma a zázvor, které Lékárna.cz nabízí v bio kvalitě a v různých formách (prášek, plátky, celé kusy).
Vývar k snídani: jednoznačně ano!
Podle PharmDr. Kamily Horníčkové, specialistky na přírodní medicínu v online poradně Lékárna.cz, je chlad v čínské medicíně považován za nepřítele, a za ideální proto označuje teplé jídlo hned po ránu, například domácí vývar z kvalitních surovin. „A když do vývaru přidáme ještě hřejivé koření jako kurkumu, zázvor, pepř a česnek, posílíme zahřívací účinek teplé polévky na náš organismus,“ zdůrazňuje. U Čechů je česnek velmi oblíbený v práškové formě, protože vyhovuje lidem, kteří nemají rádi jeho sílu v přirozené podobě, a je vhodný i pro děti. „Česnek ve všech formách na podzim posiluje obranyschopnost našeho těla. Nejvíce koncentrovaný je ve výživových doplňcích stravy pro přímé užívání,“ upřesňuje Kamila Horníčková.
Když kaše, tak s teplým ovocem
Abychom se cítili dobře, jsou na podzim a v zimě podle Horníčkové skvělé ke snídani i kaše. Ideálně z pohanky, ovsa, ječmene a špaldy. Právě kaše patří v kategorii zdravá strava na Lékárna.cz za poslední rok k nejprodávanějším produktům. Češi mají v oblibě již připravené, ochucené směsi. Čokoláda, malina, kokos a banán patří mezi top 5 příchutí. Lékárníci ale doporučují sledovat obsah cukru a když sladit, tak medem, javorovým sirupem nebo dušeným ovocem, samozřejmě teplým. Zahřívací funkci splní i skořice, která snídaňovou kaši ovoní a dochutí.
Tip: Zázvor a skořice pomůžou se zahřátím organismu i v čaji, kurkuma skvěle chutná v mléce.
Pozitivní účinky česneku v kostce:
- pomáhá k normální hladině cukru v krvi
- pomáhá k přirozené obranyschopnosti a posiluje imunitu
- pomáhá k normální funkci dýchacího systému
- je skvělý antioxidant
Pozitivní účinky kurkumy v kostce:
- pomáhá k normální činnost kardiovaskulárního systému
- pomáhá k normální funkci dýchacího systému
- pomáhá k duševní rovnováze
- je skvělý antioxidant
Lekárna.cz dbá o to, abyste se cítili dobře
Portfolio produktů zdravé stravy v online lékárně Lékárna.cz se rozrůstá s ambicí, aby zákazník mohl nakoupit zdravé potraviny, dietologické potraviny, potraviny pro lidi s intolerancemi na jednom místě z pohodlí domova. Na Lékárna.cz můžete platit i stravenkovými kartami. Pro každého zájemce o zdravé stravování je v Lékárna.cz v online poradně zdarma k dispozici jak lékárník, tak výživový poradce. Odborníci poradí nejen s výběrem volně prodejných léků, ale dnes už i s výběrem kvalitní zdravé výživy pro běžného spotřebitele či ambiciózního sportovce, při zdravotních obtížích, nebo speciálních dietách každého člena rodiny.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Zákaz rozdělávání ohně čarodějnice v Praze nezastaví: Plameny se rozhoří na Ladronce, na špekáčky můžete jít do Žlutých lázní
Zajíc je oblíbenou výhrou v tombole na mysliveckém plese. Umíte si s ním poradit?
Základní druhy cukrářských špiček: Poradíme, které to jsou
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 10 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 16 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 17 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přečtěte si Zobrazit více
K snídani polévka, k svačině sáček s mlékem a rohlík aneb Jak jedly děti v polovině 20. století
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet