Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andrea Sestini Hlaváčková je vždy ve skvělé náladě.
Zdroj: Se svolením Ellephoria

Andrea Sestini Hlaváčková patří mezi naše nejúspěšnější tenistky posledních let. Dvojnásobné vítězství na grandslamu ve čtyřhře brzy doplní i o dvojnásobné mateřství. O tom, jak těhotenství změnilo její stravování, zda jako profesionální sportovkyně musela držet diety nebo, jak se jí v pivovarnické rodině, z níž pochází, hovořila bývalá hvězda světových kurtů v rozhovoru pro Toprecepty.cz.

Paní Hlaváčková, jako aktivní sportovkyně jste určitě byla zvyklá na přísné diety. Jak jste je snášela?

Já jsem měla štěstí, že jsem geneticky vybavená tak, že jsem přísné diety držet nemusela (úsměv). Držela jsem se hesla „všeho s mírou“.

Měla jste po ukončení kariéry chuť začít konzumovat to, co jste jako tenistka nesměla?

Díky tomu, že jsem se nikdy nemusela trápit s tím, že bych si něco odepírala, jsem tyhle zadržované chutě neměla. Samozřejmě, že jsem si nemohla dát bramborák před tréninkem nebo zápasem, ale když jsem pak měla den dva volna, tak jsem si dopřála, co jsem chtěla.

Pocházíte z pivovarnické rodiny, tam se asi na nějaká dietní jídla moc „nehraje”. Co jste měla nejraději jako malá?

Z pivovarnické rodiny sice pocházím, to však neznamená, že se u nás vařila jenom česká kuchyně. Možná jsme k tomu pili pivo, ale jedli jsme zdravě, vyváženě. Jako malá jsem měla ráda řízek s kaší a boloňské špagety od mojí babičky.

Že na sobě pracujete je vidět na tom, jak skvěle vypadáte. Jaký je váš jídelníček v současnosti?

Jelikož v současnosti čekám miminko, tak se můj jídelníček odvíjí od aktuálních chutí. Moc si nic nehlídám a spíš si říkám, že až bude děťátko na světě a doufejme, že bude vše v pořádku, tak budu mít čas a energii tělu dávat to správné a trochu se dostat zpátky do formy.

Jak jste na tom s vařením, stala se z vás po konci kariéry hospodyňka?

To se ze mě bohužel nestala, nicméně se snažím a moc mi to nejde. V průběhu kariéry je člověk zvyklý přiletět z turnaje, koupit pár potravin, které vydrží tři dny, aby zase mohl odjet. Není zvyklý mít doma zásoby surovin, z nichž by se dalo vařit. Takže jsem to nikdy moc nedělala, ani jsem nepekla. Teď s odstupem času, co jsem těch zhruba pět let doma, tak se trošku snažím, ale není to žádná sláva.

Co sama nejraději jíte, když je den, kdy si můžete dovolit cokoliv?

Já mám hrozně ráda asijskou kuchyni, takže ať už je to, že si na ni zajdu do restaurace v Praze, nebo si ji objednám domů, tak je to tahle. Miluji thajskou, vietnamskou nebo i sushi. To je moje nejoblíbenější jídlo.

Zdraví není jen o správném stravování, ale i o dalších aspektech starání se sama o sebe. Vy jste ambasadorkou společnosti Sothys. Co to obnáší?

Vyhledali mě ohledně těhotenských masáží, když jsem byla těhotná s mojí čtyřletou dcerou. V momentě, kdy jsem v salonu viděla jejich produkty, tak mě to zaujalo. To první těhotenství mi dalo hodně zabrat. I ten nespánek po něm a cítila jsem to nejen na své pleti, ale i na sobě, takže jsem se rozhodla ve svých 33 letech, že se o sebe zase začnu starat, používat kvalitní produkty, aby to mělo nějaký řád a vidím na sobě obrovskou změnu.

Jakou budete mít roli na akci Ellephoria, která proběhne mezi 3.-5. listopadem v Praze?

Budu tam v neděli v pravé poledne hostem, který rád návštěvníkům odpoví na jejich otázky. Moc se na Ellephorii těším.

Před lety jste se zúčastnila taneční soutěže StarDance, jak na ni vzpomínáte a sledujete letošní ročník?

Na StarDance vzpomínám s láskou a pocitem splněného snu, je to akce, kterou jsem si strašně přála zažít. Věřím, že se povedla, že jsem se dobře odprezentovala. I když to nedopadlo tak skvěle, jak jsem trošku doufala, že bych se mohla dostat do druhé poloviny. Bylo to v covidovém období, kdy všechno bylo náročnější než teď a do toho jsem měla dvouletou dceru, se kterou to také nebylo jednoduché. Vzpomínám na to tedy jako na velmi psychicky i fyzicky náročné období, které bych si ovšem okamžitě zopakovala. Letošní řadu sleduji bedlivě a hrozně mě to baví, i jsem se byla podívat osobně.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Související obsah

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více