Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holka u plotny radí: Jak na božský krém do cukroví pro lenochy? Základ ze dvou surovin připravíte do 5 minut, dochucení je na vás
Zdroj: Šárka Adámková, Toprecepty

Pečení cukroví je v plném proudu, mnoho z nás má už hotové suché korpusy a zvažuje, čím je slepit. S jednoduchým máslovým krémem se Salkem nemusíte čekat do Vánoc. Dá se připravit už teď a stačí vám jen ruční šlehač. Do pár minut je hotovo a ochucení je na vás.

Krém do cukroví za 5 minut

Přede dvěma lety jsem v této rubrice psala o výtečném krému do cukroví. Článek i recept si můžete přečíst zde. Na ten krém nedám dopustit, připravuji jej léta každé svátky, je chuťově perfektní, velmi variabilní na dochucení a dlouho vydrží.

Ale jeho příprava vyžaduje šlehání vajec nad párou, poté chladnutí a znova šlehání s máslem. Na tohle zkrátka někdy není čas. Existuje rychlejší řešení a stačí vám na ně jen dvě suroviny, mísa a elektrický šlehač, v nejhorším i jen šlehací metla. 

Krém vyšlehaný z másla a Salka je taky vynikající a rovněž dlouho vydrží. Zároveň se dá jednoduše dochutit. Ale i samotný je skvělý!

Recept na perfektní krém z másla a Salka 

Jak na to? Budete potřebovat jen plechovku Salka a 1 a půl změklého másla. Do větší mísy dejte nakrájené máslo a zalijte je Salkem z plechovky. Elektrickým šlehačem šlehejte do krému. Zpočátku bude krém řídký, ale šleháním zhoustne. A to je vše! Krémem můžete ihned plnit cukroví, nebo jej ještě dochutit.

Možnosti dochucení: 

  • Kakaem nebo čokoládou: Do hotového krému vešlehejte 1-2 lžíce kakaa nebo do něj opatrně vmíchejte rozpuštěnou a vychladlou čokoládu. 
  • Mletými oříšky: Jakékoliv jemně mleté ořechy si budou s krémem skvěle rozumět. 
  • Rumem: U dochucování rumem přidávejte alkohol po lžičkách a vždy znova prošlehejte. Dávejte pozor, aby tekutiny nebylo moc, změnilo by to konzistenci krému. 
  • Kořením: Krém výborně ochutí také skořice, vanilka nebo perníkové koření. Přidávejte po lžičkách a vždy důkladně promíchejte. 

Extra tip: Salko je teď v mnoha obchodech v akci, takže si klidně můžete udělat zásoby, protože kondenzované mléko vydrží dlouho a tenhle krém lze využít také při plnění a zdobení dortů

Zkusit můžete i kávová kolečka s kofilovým krémem: 

gastronomická novinářka Šárka Adámková

„Vaření je moje vášeň!“

Šárka Adámková je dlouholetá kulinární redaktorka a gastronomická novinářka. Vaří, peče, sbírá kuchařky, vede kurzy vaření i online kurzy pečení, více než 15 let píše o jídle a je autorkou mnoha set článků z kulinárního prostředí. Založila facebookovou skupinu Skromné vaření a pečení pro každého, kde se věnuje tradiční a úsporné kuchyni, a má instagramový profil Holka u plotny.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více