Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Od neděle 4. února startuje druhá řada show Terezy Bebarové a Josefa Maršálka - Buchty po ránu. Opět se dočkáme mnoha jedinečných receptů i rad od slavného cukráře, kterému zdatně sekunduje známá herečka a moderátorka. Právě Terezu jsme v souvislosti s pořadem pro web Toprecepty.cz vyzpovídali.

Učení se od mistra

Josef Maršálek se z role porotce v Peče celá země opět přesunuje do moderátorské pozice, i když i v Buchtách po ránu je Tereze Bebarové jakýmsi mentorem a rádcem. Tak tomu bylo i v pekařských začátcích populární moderátorky. „Tím, že jsem si chtěla aktivně odpéct všechny recepty, co máme s Josefem v knížkách Čas na pečení 1 a 2, musela jsem do toho proniknout,“ říká herečka pro Toprecepty.cz.

„Je něco jiného péct před kamerou s Josefem, kdy samozřejmě on ty pro mě těžší věci sám udělá, nebo mi s nimi pomůže. Ale potom, když jste doma v kuchyni sám a žádný Josef Maršálek tam není, aby vám poradil, tak najednou zjistíte, že v tomhle ohledu musíte dospět,“ dodává.

Co nás čeká

A právě touha „dospět“ a stát se tou samostatnou hospodyňkou, která nepotřebuje žádného pana učitele byla pro Terezu určující.

„Je to moc hezký pocit, když najednou zjistíte, že spoustu věci víte a jste samostatní. Dneska nechápu lidi, kteří nevaří, protože to údajně neumí. Vždyť to není nic složitého, stejné je to u pečení. I já jsem důkazem toho, že je to jenom chemie, musíte pochopit chemické postupy a holt někdy vydržet ten neúspěch,“ popisuje moderátorka Buchet po ránu.

Jejich premiérová série bude podle Bebarové stát za to. „Ta druhá řada se hodně povedla a hodně nás bavila,“ říká. Diváci se mohou těšit na pečení domácích řezů, regionálních specialit, netradičních chlebů i sladkosti ze zahraničí.

Chybět nebudou ani skvělé dorty, ale také se dozvíme, jak přichystat vydatnou svačinu pro celou rodinu. Moderátoři také nechají diváka proniknout do tajů přípravy plundrového těsta, potěší všechny milovníky knedlíků a ukážou si, jak snadno zpracovat zbylé žloutky. 

Zanedbaná dovednost 

Za dobu, co se Tereza přátelí s Josefem Maršálkem i mimo natáčení, stačila se toho naučit opravdu hodně. Za vším ovšem stála především její vůle.

„My bychom se s Josífkem mohli kamarádit, ale kdybych se o to aktivně nezajímala, k ničemu by to nebylo,“ říká moderátorka pro Toprecepty.cz. „Já jsem se rozhodla, že se o tomhle řemesle chci dozvědět víc, protože je fascinující. Je úplně jiné než třeba klasické vaření, je přeci jenom přesnější, vyžaduje některé technologické postupy, které musíte dodržet,“ dodává.

„Říkala jsem si, že si musím rozšířit schopnosti, které jsem jako herečka zanedbávala většinu svého života, protože jsem to považovala za něco, co nebudu ani potřebovat,“ říká Tereza s tím, že sladké dříve nejedla, aby byla štíhlá a vešla se do kostýmu. Dnes to tolik neřeší, a do kostýmů se stejně vejde.

Extra tip: A pokud se i vy nemůžete dočkat, až začne pořad Buchty po ránu, nahlédněte s námi zatím pod pokličku, aneb do zákulisí, a připomeňte si, jak to vypadalo na natáčení první řady Buchet po ránu:

Fotogalerie - Buchty po ránu - Trhaný chléb

Ukázat 13 fotografií

Náš tip: Pokus jste během čtení dostali chuť na něco sladkého, upečte si podle našeho videoreceptu perfektní taštičky

Buchty po ránu

Buchty po ránu je pořad České televize, ve kterém pekař a cukrář Josef Maršálek s herečkou Terezou Bebarovou pečou podle známých i méně známých receptů. Na řadu přijdou sladké i slané dobroty.

První řada měla 20 dílů, v jednom z nich jsme se dozvěděli, jak na valašské frgály s mákem podle Josefa Maršálka.
Premiéra druhé řady: únor 2024 na ČT1

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Související obsah

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více