Tereza Bebarová zve na novou řadu Buchet po ránu: I já jsem důkazem, že pečení není nic složitého, říká se smíchem
2. 2. 2024 Rozhovory a reportáže
Od neděle 4. února startuje druhá řada show Terezy Bebarové a Josefa Maršálka - Buchty po ránu. Opět se dočkáme mnoha jedinečných receptů i rad od slavného cukráře, kterému zdatně sekunduje známá herečka a moderátorka. Právě Terezu jsme v souvislosti s pořadem pro web Toprecepty.cz vyzpovídali.
Učení se od mistra
Josef Maršálek se z role porotce v Peče celá země opět přesunuje do moderátorské pozice, i když i v Buchtách po ránu je Tereze Bebarové jakýmsi mentorem a rádcem. Tak tomu bylo i v pekařských začátcích populární moderátorky. „Tím, že jsem si chtěla aktivně odpéct všechny recepty, co máme s Josefem v knížkách Čas na pečení 1 a 2, musela jsem do toho proniknout,“ říká herečka pro Toprecepty.cz.
„Je něco jiného péct před kamerou s Josefem, kdy samozřejmě on ty pro mě těžší věci sám udělá, nebo mi s nimi pomůže. Ale potom, když jste doma v kuchyni sám a žádný Josef Maršálek tam není, aby vám poradil, tak najednou zjistíte, že v tomhle ohledu musíte dospět,“ dodává.
Mohlo by vás zajímat
Co nás čeká
A právě touha „dospět“ a stát se tou samostatnou hospodyňkou, která nepotřebuje žádného pana učitele byla pro Terezu určující.
„Je to moc hezký pocit, když najednou zjistíte, že spoustu věci víte a jste samostatní. Dneska nechápu lidi, kteří nevaří, protože to údajně neumí. Vždyť to není nic složitého, stejné je to u pečení. I já jsem důkazem toho, že je to jenom chemie, musíte pochopit chemické postupy a holt někdy vydržet ten neúspěch,“ popisuje moderátorka Buchet po ránu.
Jejich premiérová série bude podle Bebarové stát za to. „Ta druhá řada se hodně povedla a hodně nás bavila,“ říká. Diváci se mohou těšit na pečení domácích řezů, regionálních specialit, netradičních chlebů i sladkosti ze zahraničí.
Chybět nebudou ani skvělé dorty, ale také se dozvíme, jak přichystat vydatnou svačinu pro celou rodinu. Moderátoři také nechají diváka proniknout do tajů přípravy plundrového těsta, potěší všechny milovníky knedlíků a ukážou si, jak snadno zpracovat zbylé žloutky.
Zanedbaná dovednost
Za dobu, co se Tereza přátelí s Josefem Maršálkem i mimo natáčení, stačila se toho naučit opravdu hodně. Za vším ovšem stála především její vůle.
„My bychom se s Josífkem mohli kamarádit, ale kdybych se o to aktivně nezajímala, k ničemu by to nebylo,“ říká moderátorka pro Toprecepty.cz. „Já jsem se rozhodla, že se o tomhle řemesle chci dozvědět víc, protože je fascinující. Je úplně jiné než třeba klasické vaření, je přeci jenom přesnější, vyžaduje některé technologické postupy, které musíte dodržet,“ dodává.
„Říkala jsem si, že si musím rozšířit schopnosti, které jsem jako herečka zanedbávala většinu svého života, protože jsem to považovala za něco, co nebudu ani potřebovat,“ říká Tereza s tím, že sladké dříve nejedla, aby byla štíhlá a vešla se do kostýmu. Dnes to tolik neřeší, a do kostýmů se stejně vejde.
Extra tip: A pokud se i vy nemůžete dočkat, až začne pořad Buchty po ránu, nahlédněte s námi zatím pod pokličku, aneb do zákulisí, a připomeňte si, jak to vypadalo na natáčení první řady Buchet po ránu:
Témata
Buchty po ránu
Buchty po ránu je pořad České televize, ve kterém pekař a cukrář Josef Maršálek s herečkou Terezou Bebarovou pečou podle známých i méně známých receptů. Na řadu přijdou sladké i slané dobroty.
První řada měla 20 dílů, v jednom z nich jsme se dozvěděli, jak na valašské frgály s mákem podle Josefa Maršálka.
Premiéra druhé řady: únor 2024 na ČT1
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak připravit domácí zmrzlinu. Osvědčené tipy, rady a vychytávky na přípravu nejoblíbenějších osvěžujících pochoutek
Původ zmrzliny sahá až k starověkým Egypťanům a Řekům, také ČÍňanům a Mongolům. Do Itálie recept na ni zřejmě z Číny přivezl Marco Polo. Krémovou… Číst více
Recenze pražských minipivovarů: Brutálně pálivý Prosecký masakr od Beznosky je pivo pro otrlé
Beznoska je prvním z vybraných pražských… Číst více
Sorbet, šerbet, dřeň nebo tříšť? Ledové osvěžení jako z luxusní restaurace připravíte během pár minut
V horkém létě je ochlazení spojené s lahodným… Číst více
Ledové pochoutky: V čem se od sebe odlišují zmrzlina, gelato, sorbet, šerbet a granita?
Zmrzlina je tím nejlepším ochlazením v horkých… Číst více
Recenze pražských minipivovarů: Kyseláč z Hostivaru H1 patří ke skutečným pivním hvězdám
Pivovar Hostivar H1 založený v roce 2013 stojí na… Číst více
Jak si doma vyrobit ledovou tříšť. Osvěžující nápoj plný ovoce a ledu je skvělý během parných dnů
Ledová tříšť je velmi studený nápoj s rozmixovanými kusy ledu a různými ovocnými příchutěmi. Podobně jako ovocný sorbet neobsahuje mléčnou složku,… Číst více
Melounová zmrzlina nebo tříšť se dají připravit rychle a jednoduše. Poradíme vám, jak na to
Zmrzlina z melounu je tak snadná na přípravu, že s ní mohou pomoci i malé děti. Po vykrojení ze zelené slupky je totiž nutné vydloubat z dužiny černá… Číst více
Granizados aneb Osvěžující ledová tříšť: Snadno ji vyrobíte z čerstvých jahod, důležité je směs během mražení několikrát promíchat
Horké letní dny si žádají pořádně ledové osvěžení… Číst více
Osvěžující melounová limonáda je královnou léta. Její příprava není vůbec složitá ani pro děti
Meloun je tykvovitá zelenina, ale většina lidí ho zařazuje mezi ovoce. Jeho sladká šťavnatá dužina je přímo předurčena k tomu, aby se z něj… Číst více
Jak připravit melounovou tříšť, která vás perfektně osvěží? Videonávod vám poradí
Meloun nejčastěji jíme jen tak samotný, ale dá se připravit na různé způsoby. V létě je velmi oblíbená ledová tříšť z melounu, která perfektně osvěží… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem
Tereza Bebarová zve na novou řadu Buchet po ránu: I já jsem důkazem, že pečení není nic složitého, říká se smíchem
Výtečná jablečná bábovka: Krásně vláčný a šťavnatý moučník jde dobře vyklopit díky důkladné přípravě formy
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 13 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 17 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 17 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů