Krémové kokosové řezy: Jemný a voňavý dezert s pudinkovým krémem je krásně vláčný, kokos potřebuje speciální úpravu
4. 3. 2024 Vaření
Dostali jste chuť na moučník z voňavého kokosu? Krémové kokosové řezy jsou skvělým dezertem, který se hodí ke kávě po náročném dni, ale také o víkendu pro návštěvu. Upečte si tuto dobrotu podle našeho receptu.
Proč milujeme kokos
Kokosové moučníky milujeme pro jejich kouzelnou vůni a chuť. Už samotný kokos, který dáváme nejen do cukroví, vzbuzuje příjemné představy dálek a exotiky. Ať už s touto ingrediencí připravíme drobné kousky nebo moučník na plech, je jejich konzumace zkrátka požitkem.
Mohlo by vás zajímat
Jak na luxusní kokosové řezy
Luxusní kokosový řez může pro každého představovat úplně něco jiného. I proto je tolik vynikajících kokosových dezertů i tolik variant pečených či nepečených, drobných nebo velkých dobrot s kokosem. Jednou z nich je třeba ta s piškotovým těstem a kokosovým krémem.
V dnešním receptu na kokosové řezy kombinujeme kakaové těsto, na kterém je jemný vanilkový krém z dobrého pudinku a másla. Navrch využijeme opražený kokos, který připravíme na pánvi bez tuku. Přitom ho musíme stále míchat, protože rychle zlátne.
Nedělní oběd i dnes znamená něco výjimečného. Celá rodina se sejde u jednoho stolu, aby si pochutnala na výborném menu, které paní domu připravila. Sváteční oběd by měl být tříchodový; začínat by se…
Jak připravit krémové kokosové řezy
Na přípravu tohoto dezertu si přichystejte: 250 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 3 vejce, 1 kysanou smetanu (250 ml), 1 prášek do pečiva a 3 lžíce kakaa. Na krém: 2 vanilkové pudinky, 1/2 litru mléka, cukr dle chuti, 1 máslo a kokos dle chuti.
Jak na to? Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy rozklepněte vejce, promíchejte je s cukrem do pěny a přidejte kysanou smetanu. Znovu promíchejte. Prosijte k nim mouku i s práškem do pečiva a kakaem. Dobře promíchejte. Pokud bude těsto tužší, můžete ho mírně naředit mlékem. Střední plech vyložte pečicím papírem, nalijte na něj těsto a pečte asi 20 minut.
Na krém nejprve uvařte z mléka a pudinkových prášků s cukrem pudink. Za stálého míchání ho vychlaďte. Máslo našlehejte s cukrem a pomalu zašlehávejte vychladlý pudink. Na pánvičce opražte kokos dozlatova. Krém naneste na vychladlý korpus a hustě posypte opraženým kokosem.
Náš tip: Vyzkoušet můžete také kokosový Florida Key Lime Pie podle následujícího videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších receptů na krémovou polévku. Jaké je jejich tajemství?
Holka u plotny radí: Retro kokosové řezy podle babičky Helenky jsou šťavnaté díky piškotovo-ovocné náplni a krásně voní
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 5 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 7 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 10 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Lahodné krémové těstoviny se skvělou chutí: Připravte si je jednoduše podle videa
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Do leča se hodí jiná než na salát, výběr je ale veliký