Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Společnost Google napálila své uživatele nápojem, zvyšujícím inteligenci.
Zdroj: Freepik, slice

Aprílové žertíky jsou nedílnou součástí prvního dubnového dne. Nejde ovšem pouze o záležitost, kterou si prováději jednotlivci mezi sebou, rodinní příslušníci, kamarádi nebo spolupracovníci. Do aprílového všedovolujícího „řádění“ se často zapojí i světoznámé firmy, do nichž byste to vůbec neřekli.

Specialisté na Apríla

Přemýšleli jste někdy nad tím, že byste si na talíř dali sladkou majonézu, nebo si ve fastfoodu objednali jídlo, které dbá na to, zda jste pravák či levák? Marketingoví specialisté z nadnárodních firem, jako jsou Heinz, Burger King nebo Google, myslí i na takové věci. Ne proto, aby je uskutečňovali, ale chtějí mít připravený povedený žert na Apríla. Jak se ukázalo, v mnoha případech jim to skutečně vyšlo.

Burger pro leváky

V roce 1998 Burger King v USA oznámil celostránkovou reklamou v některých denících zavedení speciálního hamburgeru určeného pro leváky. Ten byl údajně speciálně navržen pro 32 milionů levorukých Američanů. Podle inzerátu obsahoval nový produkt stejné ingredience jako původní Whopper (salát, rajče, hamburgerová placka atd.).

Whopper pro leváky však měl všechna dochucovadla otočená o 180 stupňů, čímž se přerozdělila hmotnost burgeru tak, aby se většina dochucovadel vychýlila doleva, a tím se snížilo množství salátu a dalších příloh, které se vysypou na pravou stranu hamburgeru. Zpráva se rychle šířila a mnoho leváků (a praváků také) se v ten den vypravilo do Burger Kingu, aby si nový burger vyzkoušeli.

 

Národní symbol majetkem restaurace

Řetězec rychlého občerstvení Taco Bell 1. dubna 1996 v šesti hlavních amerických novinách (The Philadelphia Inquirer, New York Times, Washington Post, Chicago Tribune, Dallas Morning News a USA Today) oznámil, že koupil Zvon svobody ve Filadelfii. „Společnost Taco Bell s potěšením oznamuje, že ve snaze pomoci snížit státní dluh souhlasila s koupí Zvonu svobody, jednoho z historických pokladů naší země. Nyní se bude jmenovat „Taco Liberty Bell" a bude stále přístupný americké veřejnosti,“ stálo v inzerátu.

Oznámení vyvolalo obrovský ohlas, tisíce znepokojených občanů volaly jak do sídla společnosti Taco Bell, tak na Správu národního parku ve Filadelfii, aby zjistily, zda byl zvon skutečně prodán. Filadelfská pobočka Správy národního parku uspořádala tiskovou konferenci, aby veřejnost ujistila, že Zvon svobody je v bezpečí a není na prodej.

 

Nápoj zvyšující inteligenci

Společnost Google je známá svými aprílovými žerty. V roce 2005 uvedla Google Gulp, nápoj, který údajně zvyšoval inteligenci uživatele a zlepšoval jeho využití jejich vyhledávače. Údajný high-tech chytrý nápoj, který podle svého výrobce obsahoval skener DNA zabudovaný do okraje láhve, jenž během zlomku sekundy přečte všechny 3 gigabajty vašich genetických dat a v reálném čase vyladí váš individuální hormonální koktejl pomocí patentované technologie Auto-Drink™ a přes hematoencefalickou bariéru vpraví do vašeho mozku náklad elektrolytických neurotransmiterových chytrých stimulantů, aby dosáhl maximální optimalizace vaší  mozkové kůry,“ nachytal hodně lidí.

Čokoládová majonéza

Společnost Heinz, proslavená především výrobou celosvětově populárních kečupů, v roce 2018 v Británii oznámila, že spouští novou příchuť majonézy, konkrétně s čokoládou. Společnost vysvětlila, že její šéfkuchaři vytvořili „přísně tajný recept" na Velikonoce smícháním belgické hořké čokolády s majonézou. Video s oznámením bylo na Facebooku s desítky milionu shlédnutí. I když někteří lidé byli zvědaví a dokonce nadšení z tohoto netradičního spojení, brzy bylo odhaleno, že jde o aprílový žert.

Náš tip: Připravte si podle našeho videoreceptu výborný hamburger. Klidně i pro leváky:

Zdroje informací: 

hoaxes.org - The Left-Handed Whopper

inquirer.com - The fake news about Taco Bell buying the Liberty Bell rang true in 1996

terrystorch.com - Google gulp!= April Fools

campaignlive.co.uk - April Fool's Day 2018: The brands that shared in the LOLz

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více