Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valentýnské krabičky plné dobrot

Blíží se svátek všech zamilovaných, a proto využijte této příležitosti a obdarujte milým dárkem nejen svoji lepší polovičku, ale i členy rodiny, kamarády či kolegy. V současnosti jsou v oblibě zejména ručně vyráběné jedlé dárky – jelikož do jejich výroby musíte investovat svůj čas i talent, dáte jimi darovanému najevo, jak vám na něm záleží. Inspirujte se naším nápadem a vyrobte si valentýnské krabičky plné dobrot, které všechny z vašeho okolí zaručeně mile překvapí.

1. Připravte si malou krabičku. Její vnější i vnitřní stranu ozdobte balícím papírem, samolepícími dekoracemi nebo washi páskami.

 

 

2. Rozmyslete si, jaký vzkaz v podobě sladkých dobrot chcete do krabičky vložit. Ze sladkých těst a hmot můžete vykrajovat nejen písmena a čísla, ale i symboly jako například srdce, Amorův šíp či populární smajlíky.

 

 

3. Do krabičky vložte dekorativní papírové košíčky na muffiny. Jejich velikost a odstín přizpůsobte vzhledu a tvaru krabičky.

 

 

4. Vykrajujte nebo modelujte milý vzkaz pro obdarovaného. Upečte si tenký perník nebo piškot, z něhož pomocí vykrajovátek nebo nože vykrajujte požadované tvary. Pokud nechcete péct, práci vám velmi usnadní tvárný a chuťově vynikající fondán nebo marcipán, který navíc můžete ozvláštnit potravinářskou barvou. Stejně tak můžete použít libovolné těsto na nepečené cukroví.

 

 

5. Vzkaz můžete vytvořit z různých moučníků. Volná místa v krabičce pak vyplňte kupovanými čokoládovými pralinkami.

 

 

Při přípravě těchto krabiček myslete na obdarované a pokuste se jim výběrem ingrediencí strefit do chuti. Úspěch vás zaručeně nemine.

 

Komentáře

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více