Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dieta podle horoskopu: Lvi mohou vyzkoušet paleo, Vodnářům sedí flexitariánství
Zdroj: Pablo Merchán Montes, Unsplash.com

Zima je nejlepší čas na hubnutí. V současné situaci navíc přebytek volného času vyzývá k tomu začít cvičit a shazovat kila. Součástí toho procesu je ale i změna jídelníčku a vybrat si vhodnou dietu nemusí být jednoduché. Třeba vám ale napoví hvězdy - podívejte se, jaká dieta nejvíce sedí vašemu znamení.

Beran (21. března - 20. dubna)

Berani jsou aktivní a dynamičtí. Jejich život je jedna velká jízda, která je ale nestresuje, oni si jí užívají. Spíš, než aby při snaze zhubnout ztráceli čas se složitým plánováním jídelníčků a vyráběním krabiček, vrhnou se na nějaký sport nebo aktivní pohyb a jíst si budou, na co mají zrovna chuť. Berani, můžete tedy vyzkoušet třeba jogurtovou dietu, která je zdravá a dodá vám potřebné živiny pro všechny vaše aktivity.

Býk (21. dubna - 21. května)

Býci mají ve vínku především trpělivost, stabilitu a trpělivost. Nejvhodnější je pro ně trvalá a dlouhodobá změna stravy, která je zároveň životním stylem. Ideální je tedy přechod na vegetariánství nebo veganství. Tyto diety jim odlehčí a zároveň probudí jejich trochu skrytou kreativitu, protože se budou muset naučit spoustu nových receptů.

Blíženci (22. května - 21. června)

Jste náladoví, ale takovým tím okouzlujícím způsobem? Jste veselí, přátelští, milujete pohyb a pořád musíte něco dělat? Pak jste zřejmě Blíženec! Bohužel pro vás ale nemáme typ na konkrétní dietu - vaše roztomile bláznivá povaha by jakákoliv omezení v jídle nesnesla. Nejlépe se vám bude hubnout, když si budete dopřávat vše, co máte rádi, jen v omezeném množství a s rozumem. Jídla, která se dají nahradit zdravějšími variantami, vyměňte, omezte sůl a cukr a kila půjdou dolů.

Rak (22. června - 22. července)

Raci mají mnoho neduhů i ctností. Tou nejpřednější je smysl pro rodinu. Raci mají rádi pohodlí rodinného krbu a cítí úctu ke svým předkům. Proto je pro ně nejvhodnější tzv. dieta podle krevních skupin, která vychází právě ze způsobů, jakými se stravovali naší prapraprapraprarodiče. Milí Raci, jste typ lovec, sběrač nebo kočovník? Zjistíte to tady:

Lev (23. července - 22. srpna)

Lev je dravec a především lovec - stejně, jako byli naši předkové v paleolitu, kteří se živili masem, které si chytili a usmrtili a plody, které nasbírali. Populární paleo dieta je založená na (tepelně upraveném) mase a pro energické lvi je to to pravé ořechové.

Panna (23. srpna - 22. září)

Puntičkářské Panny jsou ze všech znamení zvěrokruhu nejpečlivější a nejorganizovanější, proto si důsledné plánování jídelníčku a odměřování porcí užijí. Mohou vyzkoušet prakticky jakoukoliv redukční dietu. Doporučujeme tedy vyzkoušet dietářskou klasiku - tukožroutskou polévku!

Váhy (23. září - 23. října)

Váhy při hubnutí často bojují s jo - jo efektem, protože jdou z extrému do extrému a nedokážou se rozhodnout, kterou cestou se vydat. Zkouší různé diety a když nevidí výsledek, vrátí se ke staré životosprávě na tak dlouho, dokud nenaberou a pak začíná celý koloběh od začátku. Milé váhy, pro vás je nejvhodnější najít si ani ne tak dietu, jako změnit jídelníček tak, aby byl pro vás dlouhodobě udržitelný. Ideální je pro vás tzv. středomořská dieta, která je inspirovaná životním stylem Francouzů, Italů a dalších národů proslulých šarmem, stylem a schopností užívat si života.

Štír (24. října - 22. listopadu)

Štíři jsou hodně rozporuplní lidé. Především ale tajemní. Někteří Štíři se vyznačují zákeřností a velkou schopností manipulovat, jiní jsou naopak moudří a na své okolí působí jako rádci, na které se každý rád obrátí. Ale někdy i mudrc potřebuje radu - třeba s dietou. Pro Štíry se nejlépe hodí vitariánství, což je způsob stravování založený pouze na syrovém jídle.

Střelec (23. listopadu - 21. prosince)

Střelci jsou orientovaní na budoucnost, optimističtí, zvědaví a veselí. S jejich otevřenou a bezstarostnou povahou bychom se divili, kdyby je něco tak přízemního, jako jeden dva malé špíčky na břiše vůbec trápilo. Ale pokud ano, platí zlaté pravidlo - méně nezdravých tuků, více ovoce a zeleniny, pravidelný pohyb a faldíky jsou rázem pryč.

Kozoroh (22. prosince - 20. ledna)

Cílevědomý Kozoroh si umanul, že za tři měsíce shodí 20 kilo! Tak to by mu měl jít raději každý z cesty, protože on to prostě dokáže. Jakmile si toto znamení jednou vezme něco do hlavy, dotáhne to do - většinou zdárného - konce. Proto doporučujeme nejpopulárnější dietu 80. a 90. let minulého století, tzv. dělenou stravu, která spočívá v tom, že jeden den konzumujete jen potraviny z bílkovinné skupiny, druhý den zase ty ze sacharidové. Více se dozvíte zde:

Vodnář (21. ledna - 20. února)

Vodnáři jako racionální znamení se i v jídelníčku řídí zdravým rozumem. Proto je pro ně nejvhodnější flexitariánství - částečné vegetariánství, které je sice z většiny založené na rostlinné stravě, ale povoluje konzumaci masa, které pochází od farmářů nebo z bio chovů. 

Ryba (22. února - 20. března)

Něžné, zasněné Ryby potřebují dietu, která jim nepřidělá mnoho starostí, to by je totiž příliš rušilo z jejich zasněnosti. Pokud chcete shodit nějaké to kilo navíc, milé Ryby, naučte se snídat ovocná a zeleninová smoothies. Snadná a rychlá dieta vás nijak neomezí a svede zázraky.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více