Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opakované recepty

Ne, ne, prosím, tohle téma znovu nerozvádět! mnohokrát jsme se přesvědčili, že to nikam nevede, akorát se to tu rozhádá... To sem radši nahodím téma ke smysluplnější diskuzi.

casino: :yes::yes::yes::yes:
Víš, že někdy stejný metr měří u někoho 100 cm a u někoho 25 cm? :-O:-O:-O:-D:-D:-D

Poté, co se tu dnes ukázaly recepty na knedlíky z odpalovaného a na rýži s krocanem, tak už se nebudu OPAKOVANÝMI recepty zabývat!
J.W. by řekl, že tady se nedá vyhrát!
No, je to jako házet perly na zeď:-D

Frantiska: já se s tím setkala, ale: pokud dá dotyčný vlastní foto, tak mi to opravdu nevadí. Většina mých receptů je z rodinné kuchařky, tak by se měla čílit mamka nebo babička, taky nemám po každé originál, vše už bylo vymyšleno :-D:-D:-D. Souhlasím ale s tím, že by se dotyčný měl snažit napsat recept vlastními slovy, to souhlas:yes::yes::yes:
Ale, už jsem na těchto stránkách odpovídala casinovi, jak je to s mazáním receptů, přečti si prosím, příspěvek daný dnes, v 9:15:09, abych se neopakovala ;-);-);-)
Můžeš ale napsat svůj názor adminům, kontakt je dole na stránce, oni ti odpoví ;-);-);-)

spagetka: takže místo smazaní okopírovaného receptu a to dokonce z těchto stránek se to jen zamete pod koberec ... doufám, že začne kopírovat primo Vaše recepty, aby jste viděly jak je to blbé.

adusenka: Ne, vymyslel ho Roman Paulus, to snad pozná podle nadpisu každý, ne? Pak můžu uvést doslova jeho text, říká se tomu citace. Text nekradu, ale cituju. Ale já jsem přípravu popsala vlastními slovy, to znamená, že jsem Paulusův text parafrázovala, ale rozhodně jsem mu neupřela autorství receptu. Kromě toho tento recept na topreceptech nebyl.
Asi mě nechápete. Mně nejde o autorství receptů, to se dá ve většině případů určit dost těžko, ne každé jídlo má jasný původ jako třeba Sacher dort nebo kuře Marengo.Přijde mi jen nefér zkopírovat doslova něčí text a zveřejnit ho pod svým jménem. Takže tu jde nejen o duplicitu receptu, ale i o neoprávněné přisvojení textu někoho jiného.
Když někdo popíše bitvu u Lipan, tak si ji taky nepřivlastňuje, ale vlastní text, který napsal, a nikdo jiný by ho neměl zveřejňovat pod svým jménem. Dnešní mladá (a často i starší) generace si však bohužel myslí, že co je na webu, patří všem a nebere na nic ohled. Nevím, proč zveřejňujete recepty Vy, ale já proto, abych se o něco podělila. Takže když najdu dobrý recept, který vymyslel a sepsal někdo jiný, a připadá mi dobrý, tak se o něj podělím, ale rozhodně netvrdím, že je můj. Tolik Romanu Paulusovi i k celé této záležitosti. Howgh:-!

Přesun diskuze ke Knutým seper koláčům:

autor: adusenka

vloženo: 09.07.2014 11:05:36 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat


Dajda:takze třeba tento recept jste si vymyslela sama?Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse



Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse





nahoru


Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse


dolu


Přidat fotku
Přidat
fotku Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným Podobné recepty
Podobné
recepty
Tisknout
recept



Doporučit recept
Doporučit
recept Poznámka
Moje
poznámka Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook






Kategorie receptu Kategorie receptu: Sladká jídla
Počet porcí Počet porcí: 2

Suroviny:

250 pevnějšího tvarohu (raději ne v mističce)
70 g dětské krupičky
70 g hladké mouky
70 g změklého másla
1 vanilkový cukr (stačí necelý)
citrónová kůra
špetka soli

Postup přípravy receptu

Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto (já ho na začátku trochu prošlehám metlami v míse, pak ho teprve zpracuji rukama na vále, jde to velmi rychle). Těsto necháme odležet jednu, dvě hodiny v ledničce (klidně i do druhého dne).

Vše ostatní - výběr ovoce, dochucení na talíři ad. - záleži na Vás. Já dělám knedlíky mimo jiné i s kousky pomeranče a po uvaření je sypu mletými oříšky s cukrem. Jen pozor, nesmí mít tvrdé a hořké slupičky.

Poznámka

Zdá se, že tento recept je nošením dříví do lesa, ale veřte není tomu tak. Dlouhá léta jsem dělala tvarohové těsto jen tak, podle oka, až jsem někde zahlédla právě tenhle recept. Od té doby už jiné nedělám a dávám si práci s vážením surovin. Není divu, Roman Paulus je nositelem michelinské hvězdy pro nejlepší světové kuchaře.

Autor Autor: Dajda pochybuji smajliksmajliksmajlika vzhled tak nic moc
byla bych velice rada kdyby uz jste prestala resit co kdo opsal nebo ne zamette si první před svým prahem naschle





autor: Dajda

vloženo: 09.07.2014 11:00:54 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat


adusenka:
spagetka:

Tak mi prosím dámy vysvětlete, jaký význam má, když na tyto stránky doslova okopíruju recept, který sem před lety dal už někdo jiný, podepíšu se pod něj a připojím k tomu své foto, které, buďme upřímní, ani moc lákavě nevypadá.
Odůvodnění, že nic jiného nemůžu, protože mám dvě malé děti, je opravdu kuriózní. Vždyť Vás nikdo nenutí tady něco zveřejňovat. A to, co zveřejníte, byste opravdu neměla brát jiným, mělo by být Vaší dobrou vizitkou!
O tom, že konkrétní text je vlastnictvím toho, kdo jej napíše, jste asi nikdy neslyšeli. To je prosím zákon, to se oddiskutovat nedá.





autor: adusenka

vloženo: 09.07.2014 10:19:04 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat


spagetka:tak toto se mi libi smajlik presne tak je milion receptu a všichni je opisuji .-) takze opravdu nechapu proc to tady nekomu vadi?a to ze vypdaji hezky je pravda jen musim ještě ten tvar ale s 2detmi nemam cas si stim hrat smajlik





autor: spagetka

vloženo: 09.07.2014 09:54:54 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat


adusenka: Proč tak arogantně? Není to žádné rýpání, ale vyjádření názoru. a nejste to Vy, kdo určuje, co kdo smí napsat.
Dajda: upřímně - nelze nikoho odsuzovat za text. já totiž tento text dostala mailem a jako autor byl uvedený někdo jiný, tudíž nelze vypátrat originál, jako to nejde u žádného receptu. Foto je vlastní.
Myslíte, že všichni autoři tištěných kuchařek své recepty vymysleli a jak to že v 10 kuchařkách najdu srejné recepty jen s vlastními fotkami?
Snad budeme posuzovat kvalitu receptu ne odkud co a kdo opsal.smajlik





autor: adusenka

vloženo: 09.07.2014 09:45:46 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat


Nechapu proc do me stále rýpete??je to snad moje věc ne?vy mate akorát napsat jestli jste recept zkusila a hotovo a nebo nepsat vůbec !tady není zadna diskuze a každý není v psani nejlepší napr.ja!





autor: Dajda

vloženo: 09.07.2014 08:33:05 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat


Majka8: Člověk, který doslovně opíše cizí recept (nota bene ještě tak neobratně ze zdejšího webu) a podepíše se pod něj jako autor, můj obdiv rozhodně mít nemůže. Jednou opíše recept, podruhé článek a pak už třeba celou diplomku. Proč ne? Vždyť to všeobecně tolerujeme!
A přitom stačilo málo - napsat, že koláčky jsou můj výtvor, ale těsto jsem převzala od jiné autorky, ne se chlubit cizím peřím. smajlik





autor: Majka8

vloženo: 09.07.2014 00:59:14 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat


Hell.:Ještě dodám,já ve 22 letech kynuté koláče neuměla a proto má holčina můj obdiv,tak prosím,neberte ji elán,nezaslouží si to,snaží se a to se cenísmajlik

casino: Ani moderátoři nemají právo mazat jakýkoli recept, to mohou rozhodnout jen admini, autoři si pak stěžují, že nemají právo sem vložit recept a cítí se ukřivděni. Takže pokud to je jen opis bez zkopírované fotky a pokud dá vlastní fotku, případně uveřejní bez fota, lze jedině slušně upozornit, případně informovat adminy, co s tím. Moderátoři jinak bez jakéhokoli zaváhání mažou urážlivé, sprosté, vulgární a nevhodné příspěvky - to jen na vysvětlení ;-);-)

casino: :-) Nevyjadrovala som sa k obsahu napísaných príspevkov. S nimi v mnohom súhlasím. Skutočne je zbytočné písať tie isté recepty dookola, s tým súhlasím. Presun som urobila len kvôli tomu, že rozsiahle príspevky pod receptom sa týkali nielen tohto receptu, ale sú aktuálne aj pre mnohé iné, majú širší záber. Tu je možnosť vyjadriť sa väčšiemu množstvu ľudí ( pod receptom kvôli zahlcovanir mnohí nepíšu ). O nič viac mi nešlo. Určite sa nepovažujem za žiadny bič boží, mimochodom, urobila som to, na rozdiel od iných, po prvýkrát.
Možno si v takejto forme uvedomia svoj prístup tí, ktorých sa to týka.;-)

Kdysi, ještě v dobách předinternetových jsem četl, že pro písmáka je víc než orgasmus možnost, popatřiti na svůj výplod v tištěné formě...
Tady mi to s OPAKOVANÝMI RCP přijde podobné: Panenky či, v daleko menší míře i panáčci si patrně libují, když na TOP propasírují něco "vlastního" a ani jim to nepřijde jako samohana...
Vložit podobný rcp se může stát, ale po upozornění by mělo být věcí cti ten duplák stáhnout!
Možná budu za análalpinistu, ale tady soulasím takřka bezvýhradně s názory Dajda! Tím "takřka" myslim to, že já bych tu oprsklou "autorku" rcp upozornil daleko méně kulantním způsobem.

tejaja, víte sama, kolik podobných, mnou vložených rcp jsem si přál vymazat..., ale pokud zde moderátoři nezačnou řádit jako bič boží a mazat padni komu padni, tak se v TOP za čas ani prase nevyzná!

Ďalší presun :

autor: Dajda
vloženo: 08.07.2014 18:45:56 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hejdulka: To se neptejte mě, já to neobjevila.
autor: spagetka
vloženo: 08.07.2014 18:43:30 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hejdulka: netýká se receptu, pište na odkaz, který zadala tejaja.
autor: Hejdulka
vloženo: 08.07.2014 18:41:44 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dajda: me zarazi, jak vubec nekdo ma cas na prochazeni a porovnavani receptu.... Neni to sumak i kdyby to tady bylo stokrat?smajlik

Tu bola premiestnená diskusia o opakpvaných receptoch, ktorá sa rozvinula pri recepte : http://www.toprecepty.cz/recept/39656-domaci-lucin...
Veľmi pekneprosím, aby sa k uvedenému receptu nepísali komentáre, ktpré sa netýkajú receptúry. ;-)

autor: Dajda
vloženo: 08.07.2014 17:54:01 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat

adusenka: Ale děvče, nedělejte si z nás legraci!

Tohle je recept na Kynuté těsto na cokoliv:
"Do mísy dám mouku, na jednu stranu dám žloutky a špetku soli, na druhou droždí, cukr a trochu mléka a udělám kvásek. Když kvásek nakyne, začnu prodělávat a přileji mléko a tuk. Pořádně prodělám a udělám těsto, které se nelepí. Když těsto nakyne, tak začnu."

A tohle je Váš text:
"Do mísy dám mouku, na jednu stranu dám žloutky a špetku soli, na druhou droždí, cukr a trochu mléka a udělám kvásek. Když kvásek nakyne, začnu prodělávat a přileji mléko a tuk. Pořádně prodělám a udělám těsto, které se nelepí. Toto testo je na cokoliv.
Koláče: Vytvarujeme koláčky, dáme podle chuti tvraoh, mák, ořechy, povidla a posypeme drobenkou. Okraje potřeme vajíčkem a dáme péct do zlatova."

Že by vnuknutí? Zajímavé je třeba slovo prodělávat, to nikdo nepoužívá. A taky překlepy, které se objeví až tam, kde opravdu tvoříte sama.

Nerýpu do Vás, pouze konstatuji fakta, s tím nic nenaděláte.
autor: Dajda
vloženo: 08.07.2014 17:53:58 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat

adusenka: Ale děvče, nedělejte si z nás legraci!

Tohle je recept na Kynuté těsto na cokoliv:
"Do mísy dám mouku, na jednu stranu dám žloutky a špetku soli, na druhou droždí, cukr a trochu mléka a udělám kvásek. Když kvásek nakyne, začnu prodělávat a přileji mléko a tuk. Pořádně prodělám a udělám těsto, které se nelepí. Když těsto nakyne, tak začnu."

A tohle je Váš text:
"Do mísy dám mouku, na jednu stranu dám žloutky a špetku soli, na druhou droždí, cukr a trochu mléka a udělám kvásek. Když kvásek nakyne, začnu prodělávat a přileji mléko a tuk. Pořádně prodělám a udělám těsto, které se nelepí. Toto testo je na cokoliv.
Koláče: Vytvarujeme koláčky, dáme podle chuti tvraoh, mák, ořechy, povidla a posypeme drobenkou. Okraje potřeme vajíčkem a dáme péct do zlatova."

Že by vnuknutí? Zajímavé je třeba slovo prodělávat, to nikdo nepoužívá. A taky překlepy, které se objeví až tam, kde opravdu tvoříte sama.

Nerýpu do Vás, pouze konstatuji fakta, s tím nic nenaděláte.
autor: adusenka
vloženo: 08.07.2014 17:36:11 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat

PROSIM??JA JSEM TO PSALA PODLE SEBE!!ZAMYSLETE SE NAD SEBOU A NERYPEJTE DO ME smajlik
autor: Dajda
vloženo: 08.07.2014 17:05:37 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat

Danca: Ne, není to v pořádku a pokud si přečtete komentáře, tak zjistíte, že jsem žádala administrátory o smazání, ale recept byl uznán jako užitečný, protože na rozdíl od toho předchozího uvádí gramáž.
Máte-li dvě stejná jídla pod odlišným názvem, tak hledáte duplicitu dost obtížně. V případě domácí lučiny stačilo dát tato dvě slova do hledáčku. Kynuté super koláče jsou opsané do mrtě.
Já jsem od nikoho doslova neopisovala. Recept kdysi zveřejnil v rozhlase Petr Novotný, zapsala jsme si ho a vlastními slovy poslala dál ovšem s uvedením zdroje, jak se to dělá, pokud chci sdělit něco, co jsem sama nevymyslela. Nekradu nikomu ani recept, ani slova. Pokud umíte recept smazat, tak ho smažte.smajlik
autor: Danca
vloženo: 08.07.2014 16:26:49 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dajda: aha, tomu rozumím. Čemu nerozumím je to, proč v případě Vašeho "Skládaného salátu" je vše v pořádku...a tady to v pořádku není??smajlik
autor: Dajda
vloženo: 08.07.2014 14:41:07 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat

Danca: Bohužel řada nových přispěvatelů si myslí, že stačí, když překopíruje recept někoho jiného, a to doslova, a je to. Peníze se krást nesmějí, slova ano? Máte pravdu, to je opravdu o morálce ....
autor: Danca
vloženo: 08.07.2014 13:13:44 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nechtěli byste nechat toho moralizování??? Taková spousta receptů je tady xkrát!!! Jenže ono se tady stalo jaksi módou pustit se do nově příchozích...smajliksmajlik
autor: Dajda
vloženo: 08.07.2014 10:53:25 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat

adusenka: Ano, vadí nám to. A Vy, pokud vstoupíte do nějaké komunity a chcete být jejím členem, byste se měla snažit zjistit, jaká jsou pravidla její činnosti, a nejít proti nim. Tohle přece nejsou Vaše stránkysmajlik To, že sem recept byl už vložen několikrát, tak ho přidám taky, je opravdu logika!
Taky by neškodilo naučit se trochu lépe českou gramatiku, pokud chci někam přispívat písemně.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 45 minutami

„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27

„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 5. 4. 2024 22:39

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více