Hraběnčiny řezy
Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert jako ze zámku. Hraběnčiny řezy patří k velmi oblíbeným tradičním moučníkům našich babiček. Máme pro vás ověřený recept, který bude chutnat stejně báječně.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 26 085 kJ / 6 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,46 g |
Tuky | 262,06 g |
Vláknina | 41,20 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 425 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 853,96 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 11. 2022 08:21
Zapomnelo se v popisu pri delani testa na cukr. Ten v teste nesmi chybet. Teplotu jsem si nastavila na 180 C a pekla jsem ho 35 min. Mouku jsem musela pouzit hladkou (polohrubou nemam k dispozici v US). Kolac je vyborny.
2. 8. 2022 10:32
Buchyna: ve videu je vidět čtvercový plech s vyšším okrajem, já mám podobný 32x22 cm a je to akorát
2. 8. 2022 10:20
Recept je pro začínající kuchtičky na nic! Chybí velikost plechu a teplota trouby při pečení!

31. 10. 2021 16:20
Dobrý den, recept klasický ale asi by to chtělo příště napsat velikost pekáče protože na klasický rozměr je málo těsta a další věc, teplota, při které péci protože opět má každý jinou troubu. Za mě neúplný recept 

10. 4. 2021 14:37
výborný

17. 4. 2020 19:04
Dnes jsem zkusil jablka s rebarborou 1 : 1
Proti očekávání rebarbora nebyla v náplni vůůůbec cítit
Příště použiji pouze rebarboru
***
Na plech 37x33 cm jsem dávku zvýšil o 25%
Nahrubo sekané oříšky (lískové) sypu na podkladní těsto a zatlačím je do něho; je to větší maškrta než oříšky s jablky
Proti očekávání rebarbora nebyla v náplni vůůůbec cítit

Příště použiji pouze rebarboru
***
Na plech 37x33 cm jsem dávku zvýšil o 25%
Nahrubo sekané oříšky (lískové) sypu na podkladní těsto a zatlačím je do něho; je to větší maškrta než oříšky s jablky

6. 4. 2020 22:14
Po letech znovu upečeno...
Moc velká dobrota
***
Pečeno při 175°C cca 40´ bez HV
No, pod linecké těsto plech nevymazávám, natož abych ho vysypával...
Moc velká dobrota

***
Pečeno při 175°C cca 40´ bez HV
No, pod linecké těsto plech nevymazávám, natož abych ho vysypával...

12. 2. 2017 10:45
Paja: .A zvyšovat porce skořice je dle mého zbytečné- zase vela skořice není pro naše tělo tak moc dobré a nevyniknou jiné chutě stačí lžíčka ....
Skořice je naopak tělu prospěšná a smíchaná s medem je pro tělo velmi užitečná . Směs- jedna lžička ráno. Laďka
Skořice je naopak tělu prospěšná a smíchaná s medem je pro tělo velmi užitečná . Směs- jedna lžička ráno. Laďka
26. 3. 2016 09:33
m:taky mi není jasný ten cukr, 200 do těsta a 200 do sněhu?
Kateřina:
Kateřina:
7. 2. 2016 13:06
Jak mám na jablka rozetřít ušlehaný sníh, když je zasypu rozinkami a ořechy?

3. 5. 2015 12:53
Hraběnčiny řezy peču již po několikáté-nevím, ale vylepšete si každý dle svého-přeci každý máme své chutě...Dle tohoto postupu se normálně a krásně upečou.A zvyšovat porce skořice je dle mého zbytečné- zase vela skořice není pro naše tělo tak moc dobré a nevyniknou jiné chutě stačí lžíčka ....Já nahrazuji cukr třtinovým či javorovým siroupkem ....ale ať si každý udělá dle svých chutí

11. 2. 2015 08:38
Na jak velký plech to dáváte? Děkuji za odpověď 

23. 8. 2014 17:39
Miláčkovi se tenhle recept zalíbil.. a protože jsem ho trochu pozlobila, jdu jako bolestné a omluvné péct.. ;) Už jen z fotky vypadá dobře...

7. 7. 2014 13:25
Pochoutka



25. 1. 2014 14:27
Prosím vás jak je to tam s tím cukrem???? všechen do sněhu to asi ne ne???
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Kuřecí maso se žampiony a pórkem na smetaně
Přidáno před 16 hodinami

Kuskusový dezert s ovocem a ořechy
Přidáno před 19 hodinami

Rychlá rajčatová polévka s fazolemi
Přidáno 6. 2. 2023 08:37

Smažená rýže - základní verze
Přidáno 5. 2. 2023 19:02

Rumové kuličky bez tuku
Přidáno 5. 2. 2023 18:20

Pikantní zelný salát s feferonkami
Přidáno 5. 2. 2023 15:46
Právě bylo uvařeno:

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
uvařil/a Lenulll@a00
před 6 hodinami

Hrstková polévka
uvařil/a lentilka80
před 11 hodinami

Kapustové lívance se slaninou a sýrem
uvařil/a Petra Dvor.
před 11 hodinami

Utopený králík
uvařil/a Petra Dvor.
před 11 hodinami

Bramborová polévka od babičky
uvařil/a Petra Dvor.
před 11 hodinami

Drobenkový koláč - 1/2 porce
uvařil/a Luciferka1
před 13 hodinami

Brčálník – špenátová polévka
uvařil/a Jana domovinka
před 13 hodinami

Chleba ve vajíčku
uvařil/a nyvltovap@seznam.cz
před 14 hodinami

Zapečené špagety s lečem
uvařil/a evinkaaa
před 15 hodinami

Kynutý makový závin
uvařil/a merguce
před 17 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hraběnčin koláč hraběnčin moučník hraběnčiny řezy s jablky hraběčiny řezy řezy hraběnčin štrůdl hraběnčiny jablečné řezy recept hraběnčinyřezy hraběnčiny řezy ze špaldové mouky hraběnčiny jablečné řezy strouhane hrběnčiny řezy haběnčiny řezy hrabjenčiny řezy hraběčin řez nejlepší hraběnčin řez hraběnčin koláč recept hrabenciny jablecne rezy hrabencina buchta hrabebciny rezy hraběnčiny koláč hrníčková kuchařka
Suroviny: mouka polohrubá, máslo, prášek do pečiva, cukr moučkový, žloutek, jablko, cukr krystal, ořechy, bílek, rozinky, skořice, mouka hrubá
Hraběnčiny řezy
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qgk
45 názorů