Hraběnčiny řezy

Desnika Kuchařka:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 37 názorů

Hraběnčiny řezy
514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

450 g polohrubé mouky
200 g másla
6 g prášku do pečiva
200 g cukru moučka
4 žloutky
600 g jablek
200 g cukru krystal
100 g ořechů
4 bílky
50 g rozinek
1 lžička skořice
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, žloutky a vypracujeme je co nejrychleji do těsta. 2/3 namačkáme do plechu a 1/3 těsta necháme v chladničce ztuhnout.

  2. Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, ochutíme skořicí, opranými rozinkami a zasypeme strouhanými ořechy. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru.

  3. Nastrouháme nahrubo zbytek těsta z ledničky a dáme vyhřáté trouby péct. Až začne těsto růžovět, je upečené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 178 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Hraběnčiny řezy

  • dasa dasa(neregistrovaná)

    m:taky mi není jasný ten cukr, 200 do těsta a 200 do sněhu?

    Kateřina:

    Odpovědět

  • tomík tomík(neregistrovaný)

    Jak mám na jablka rozetřít ušlehaný sníh, když je zasypu rozinkami a ořechy?:-p

    Odpovědět

  • Paja Paja(neregistrovaná)

    Hraběnčiny řezy peču již po několikáté-nevím, ale vylepšete si každý dle svého-přeci každý máme své chutě...Dle tohoto postupu se normálně a krásně upečou.A zvyšovat porce skořice je dle mého zbytečné- zase vela skořice není pro naše tělo tak moc dobré a nevyniknou jiné chutě stačí lžíčka ....Já nahrazuji cukr třtinovým či javorovým siroupkem ....ale ať si každý udělá dle svých chutí:-))

    Odpovědět

  • Aneta Aneta(neregistrovaná)

    Na jak velký plech to dáváte? Děkuji za odpověď :-)

    Odpovědět

  • Pitnerovci Pitnerovci

    Miláčkovi se tenhle recept zalíbil.. a protože jsem ho trochu pozlobila, jdu jako bolestné a omluvné péct.. ;) Už jen z fotky vypadá dobře...;-)

    Odpovědět

  • šéfkuchaři M a L šéfkuchaři M a L(neregistrovaný)

    Pochoutka:-D:yes:

    Odpovědět

  • Kateřina Kateřina(neregistrovaná)

    Prosím vás jak je to tam s tím cukrem???? všechen do sněhu to asi ne ne???

    Odpovědět

  • Katy Katy(neregistrovaný)

    A prosim vas ty jablka se nemusi nechat odkapat?

    Odpovědět

  • Vera Denisova Vera Denisova(neregistrovaná)

    jsou super

    Odpovědět

  • Iveta Iveta(neregistrovaná)

    Dobrý den všem.Dala jsem jen jablka, skořici a kokos.Mňamka!
    Začal se jíst ještě teplý a pochybuji, že vydrží do rána k snídani, což bylo původně v plánu!:-D

    Odpovědět

  • mama a dcera mama a dcera(neregistrovaná)

    a nedali tam předponu do!:-((:-((:-((:-((:-((

    Odpovědět

  • mama a dcera mama a dcera(neregistrovaná)

    no asi tam zapoměli dát cukr:no: ale jinak dobry:yes: ;-)

    Odpovědět

  • daša daša(neregistrovaná)

    :dávám cukr do těsta do břlku na sníh dám jen 2 pol. lžíce stačí:-K

    Odpovědět

  • Jitka  Jitka (neregistrovaný)

    Můj postup: všechen cukr jsem dala rovnou do těsta, ale kdo si nepotrpí na sladké, ať krapet ubere. Plech mám celkem velky, tak jsem si oddělila větší třetinu (aby bylo dost na povrch). Je pravda, že jsem musela hodně těsto po dně rozmačkávat a bylo nizoučké, ale po upečení krásně vyběhlo. Pak jsem ho posypala strouhankou (jako u štrůdlu), nastrouhala jablka, posypala skoro 2 balíčky skoř. cukru (bez rozinek - nejíme a bez oechů - neměla jsem) - záleží opět na sladkosti jablek. Potřela vyšlehaným sněhem, nastrouhala zbytkem těsta a dala do trouby na cca 180 st. - je to nízké, nepeklo se to dlouho a výsledek? Mňamka.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    brigitt: no, když si projedeš podobné, tak skoro jo.. někde je ho míň, prostuduj to;-):-)

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo